Cesnakové kuracie prsia

s pečenými zemiakmi a citrónovým špenátom

Tentokrát si pripravme niečo menej neobyčajné, ako je väčšina receptov u nás. Budú to pečené kuracie prsia so zemiakmi. Aj takéto jednoduché jedlo si vieme obzvláštniť. Zemiaky aj mäso obalíme cesnakovým olejom a doplníme citronovým špenátom. Pár takýchto porcií a budeme ako Pepek.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1904 kJ / 455 kcal
476 kJ / 113 kcal

Tuky

18 g

4,5 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

3,3 g

Sacharidy

31 g

7,8 g

Cukry

9 g

2,3 g

Vláknina

1 g

0,3 g

Bielkoviny

38 g

9,5 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

3

Citrón (ks)

1

Kuracie prsia* (g)

300

Olivový olej (ml)

30

Špenát baby (g)

140

Zemiaky (g)

300

Oregano 

1

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

Postup

cesnak s olejom

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov. V malej miske spolu zmiešame polovicu olivového oleja, prelisovaný cesnak, oregano, soľ a čierne korenie.

nakrajane zemiaky

Zemiaky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Rozprestrieme ich na plech a potrieme cesnakovou zmesou z predchádzajúceho kroku. Presunieme do rúry a pečieme asi 7 minút.

kura na panvici

Medzitým kuracie prsia umyjeme, osušíme, okoreníme soľou a čiernym korením a opečieme po 3 minúty z každej strany v panvici na zvyšku olivového oleja.

kura na zemiakoch

Zemiaky vyberieme z rúry. Predpečené prsia presunieme na predpečené zemiaky a vrátime naspäť do rúry. Pečieme ešte 10 – 15 minút. Sledujeme, aby nám zemiaky neprihoreli. V polovici otočíme prsia z druhej strany.

spenat v panvici

Panvicu po kurati vrátime naspäť na sporák a uvaríme na ňom špenát. Robíme to tesne pred dopečením mäsa, aby bolo všetko teplé. Do panvice presunieme špenát, pokvapkáme ho šťavou z citróna, osolíme a okoreníme čiernym korením.

kuracie prsia s pecenymi zemiakmi

Špenát varíme dokým sa celý nezredukuje. Na tanier uložíme zemiaky, doplníme špenátom a na vrch pridájme opečené prsia. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Cesnakové kuracie prsia s pečenými zemiakmi a citrónovým špenátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 455 kcal / 113 kcal, Tuky: 18 g / 4,5 g, Sacharidy: 31 g  / 7,8 g, Bielkoviny: 38 g / 9,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Citrón, Kuracie prsia, Olivový olej, Špenát baby, Zemiaky, Oregano, Soľ, Čierne korenie

6.09

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *