Cesnakovo-parmezánové karé

s cuketovými rezancami, špenátom a šampiňónmi

Šťavnaté bravčové mäso podávame s cuketovými rezancami, opečenými šampiňónmi a špenátom. Nebojte sa diabolských 666 kalórií na jednu porciu, pretože spolu s nimi príjmete aj 43 gramov bielkovín, a to sa vyplatí. Zelenine dodáva špeciálnu arómu skrytý parmezán a cesnak. Poďme na to!

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2787 kJ /
666 kcal
506 kJ /
121 kcal

Tuky

49 g

8,9 g

nasýtené mastné kyseliny

19 g

3,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

25 g

4,5 g

Sacharidy

12 g

2,2 g

Cukry

7 g

1,3 g

Vláknina

5 g

0,9 g

Bielkoviny

43 g

7,8 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Bravčové karé* (g)

300

Cesnak (strúčik)

1

Cuketa (ks)

1

Olivový olej (ml)

10

Parmezán* (g)

30

Šampiňóny* (g)

250

Smotanový syr* (g)

100

Špenát baby (g)

100

Drvené chilli

 

Oregano 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

opecieme maso

Bravčové karé umyjeme a rozrežeme na rovnaké kúsky. Osolíme a okoreníme. V panvici rozpálime polovicu olivového oleja a opečieme na ňom mäso po 4 minúty na každú stranu. Mäso vyberieme z panvice a odložíme nabok.

opekame huby

Do panvice po mäse vlejeme zvyšok oleja a opečieme na ňom prelisovaný cesnak a na plátky nakrájané šampiňóny. Priebežne premiešavame a varíme asi 4 minúty.

pridame syr

Do panvice ďalej pridáme 100 ml vody (2 porcie), parmezán, smotanový syr, chilli, oregano, soľ a čierne korenie. Miešame a varíme asi 3 minúty.

pridame cuketu a spenat

Nakoniec do panvice pridáme špenát a na rezance nastrúhanú cuketu. Varíme dokým sa špenát nezredukuje – asi 3 minúty. Premiešame. Keď je špenát zredukovaný, môžeme podávať, alebo variť ďalej, dokým omáčka nezhustne.

Cesnakovo-parmezánové karé s cuketovými rezancami

Mäso môžeme na chvíľu pridať do panvice, aby sa opäť zahrialo. Zmes z panvice rozdelíme do tanierov a pokryjeme opečeným mäsom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Cesnakovo-parmezánové karé s cuketovými rezancami, špenátom a šampiňónmi

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 666 kcal / 121 kcal, Tuky: 49 g / 8,9 g, Sacharidy: 12 g  / 2,2 g, Bielkoviny: 43 g / 7,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bravčové karé, Cesnak, Cuketa, Olivový olej, Parmezán, Šampiňóny, Smotanový syr, Špenát baby, Drvené chilli, Oregano, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

7.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *