Citrónovo-koriandrové kuracie špízy

so zeleninovým pilafom a čučoriedkovou salsou

Kuracie na špajlách stále poteší. Teraz budeme mäso marinovať v zmesi olivového oleja, koriandra, cesnaku a bazalky. Ako prílohu si pripravíme pilaf skladajúci sa z cukety, mrkvy, cibule a ryže. Druhou prílohou bude čučoriedková salsa. Budeme na ňu potrebovať, samozrejme, čučoriedky, jalapeños papričky, balsamico, med, olivový olej a korenie.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2707 kJ /
647 kcal
451 kJ /
107 kcal

Tuky

25 g

4,2 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

1,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

8 g

1,3 g

Sacharidy

67 g

11,2 g

Cukry

21 g

3,5 g

Vláknina

9 g

1,5 g

Bielkoviny

36 g

6,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

1

Citrón (ks)

0,5

Čučoriedky (g)

170

Cuketa (ks)

1

Jalapeño (ks)

1

Jasmínová ryža (g)

100

Kuracie stehno bez kosti* (g)

300

Med (g)

5

Mrkva (ks)

1

Olivový olej (ml)

20

Tmavé balsamico (ml)

10

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Koriander

 

Sušená bazalka

 

Talianske korenie

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

cuketa mrkva cibu

Mrkvu a cibuľu očistíme a spolu s cuketou nakrájame nadrobno. Na tretine olivového oleja zeleninu opekáme asi 3 minúty.

pilaf

Do hrnca so zeleninou pridáme ryžu, soľ a 200 ml vody (2 porcie) a varíme mierne zakryté, dokým sa voda neodparí. Následne vypneme plyn a necháme hrniec zakrytý.

ponapichovane spizy

V hlbokom tanieri spolu zmiešame polovicu nadrobno nasekaného koriandru, prelisovaný cesnak, polovicu zvyšného oleja, sušenú bazalku, talianske, soľ a čierne korenie. Stehná umyjeme, zbavíme mastných častí a nakrájame na malé kúsky. 

spizy v panvic

Mäso presunieme do taniera s marinádou a dôkladne ho ňou obalíme. Následne obalené kúsky ponapichujeme na špajle a opečieme na panvici 10 minút. Priebežne otáčame. Mäso je obalené olejom, ale ak by sa pripekalo, pridáme ešte viac oleja.

suroviny na salsu

Nakoniec si pripravíme čučoriedkovú omáčku. Čučoriedky pokrájame na polovice a zmiešame v malej miske spolu so zvyškom oleja, medom, balsamicom, nadrobno nakrájaným a semienok zbaveným jalapeñom, soľou a čiernym korením. 

Citrónovo-koriandrové kuracie špízy so zeleninovým pilafom

Keď máme všetko hotové, môžeme začať plniť taniere. Do tanierov postupne ukladáme špízy, ryžový pilaf a čučoriedkovú salsu. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Citrónovo-koriandrové kuracie špízy so zeleninovým pilafom a čučoriedkovou salsou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 647 kcal / 107 kcal, Tuky: 25 g / 4,2 g, Sacharidy: 67 g  / 11,2 g, Bielkoviny: 36 g / 6,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Citrón, Čučoriedky, Cuketa, Jalapeño, Jasmínová ryža, Kuracie stehno bez kosti, Med, Mrkva, Olivový olej, Tmavé balsamico, Žltá cibuľa,  Koriander, Sušená bazalka, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

7.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *