Citrónovo-bylinkové karé

s fetou a gréckym šalátom

Bravčové mäso je šťavnaté a veľmi obľúbené. Je preto super, že si ho vieme pripraviť aj v takejto diétnejšej verzií, v ktorej celá porcia obsahuje len 610 kalórií. Mäso marinujeme v zmesi oregana, rozmarínu, bazalky, olivového oleja, citrónovej šťavy a cesnaku.Podávame so šalátom na grécky spôsob.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2552 kJ /
610 kcal
638 kJ /
152 kcal

Tuky

50 g

6,3 g

nasýtené mastné kyseliny

16 g

4,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

30 g

7,3 g

Sacharidy

9 g

2,3 g

Cukry

5 g

1,3 g

Vláknina

3 g

0,8 g

Bielkoviny

31 g

7,8 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Bravčové karé* (g)

300

Cesnak (strúčik)

2

Citrón (ks)

0,5

Feta* (g)

50

Kalamata olivy (g)

30

Olivový olej (ml)

20

Paradajka (ks)

1

Šalotka (ks)

1

Tmavé balsamico (ml)

20

Uhorka (ks)

0,5

Žltá paprika (ks)

1

Oregano 

 

Rozmarín 

 

Sušená bazalka

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

suroviny na marinadu

V hlbokom tanieri alebo miske spolu zmiešame polovicu oregana, rozmarín, bazalku, soľ, čierne korenie, šťavu z citróna, polovicu oleja a polovicu prelisovaného cesnaku. Premiešame.

maso sa marinuje

Karé umyjeme, osušíme a rozrežeme na rovnaké kúsky. Presunieme do taniera s marinádou a dôkladne ich ňou obalíme. Necháme marinovať.

suroviny na dresing

Kým sa mäso marinuje, pripravíme si šalát. V stredne veľkej miske spolu zmiešame balsamico, olej, prelisovaný cesnak, oregano, čierne korenie a soľ. Premiešame.

uhroka, paprika, cibula a paradajka

Do misky s dresingom postupne vkladáme na malé kúsky nakrájanú uhorku, paradajku, na polmesiačiky nakrájanú šalotku, na malé kúsky nakrájanú papriku zbavenú jadierok a rozpolené olivy. Premiešame. 

kare so syrom v panvici

Panvicu rozpálime a opekáme v nej marinované mäso 4 minúty z jednej strany. Následne mäso otočíme, pokryjeme polovicou nadrobenej fety a opekáme ďalšie 4 minúty.

Citrónovo-bylinkové karé s fetou

Keď je mäso opečené a feta sa mierne roztopila, presunieme ho na tanier a doplníme šalátom. Nakoniec šalát posypeme zvyšnou nadrobenou fetou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Citrónovo-bylinkové karé s fetou a gréckym šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 610 kcal / 152 kcal, Tuky: 50 g / 6,3 g, Sacharidy: 9 g  / 2,3 g, Bielkoviny: 31 g / 7,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bravčové karé, Cesnak, Citrón, Feta, Kalamata olivy, Olivový olej, Paradajka, Šalotka, Tmavé balsamico, Uhorka, Žltá paprika, Oregano, Rozmarín, Sušená bazalka, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

6.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *