Turecké špenátovo-mäsové guľky

s rotini cestovinami, zeleninovou omáčkou a bazalkou

Pripravme si mäsové guľky opäť trochu ináč. Tentokrát mleté mäso ziešame so špenátom, parmezánom a korením. Podávame na cestovinách so zeleninovou omáčkou. Vyskúšajte aj vy túto netradičkú verziu a objavte nové chute. Môžeme to len odporúčiť. Na koniec pár čísel: 42 gramov bielkovín, 12 gramov vlákniny.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2887 kJ /
690 kcal
671 kJ /
160 kcal

Tuky

22 g

5,1 g

nasýtené mastné kyseliny

7 g

1,6 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,1 g

Sacharidy

86 g

20,0 g

Cukry

34 g

7,9 g

Vláknina

12 g

2,8 g

Bielkoviny

42 g

9,8 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

1

Mleté morčacie mäso* (g)

250

Mrkva (ks)

1

Olivový olej (ml)

20

Parmezán* (g)

30

Pretlak paradajkový* (g)

200

Rotini (g)

100

Špenát baby (g)

100

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Bazalka

 

Drvené chilli

 

Talianske korenie

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

cestoviny sa varia

Do osolenej vody dáme variť cestoviny. Privedieme k varu, stíšime plameň a varíme asi 7 minút. Následne ich scedíme, premyjeme studenou vodou a necháme odkvapkať.

gulky sa pecu

V miske spolu zmiešame mleté mäso, polovicu nahrubo nakrájaného špenátu, parmezán, soľ, čierne a talianske korenie. Rukami vytvarujeme malé guľky a opekáme na polovici oleja asi 8 minút. Priebežne ich otáčame, aby sa opiekli z každej strany.

nakrajana mrkva cibula a cesnak

Mrkvu očistíme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak prelisujeme. 

zeleninova omacka

Do panvice po guľkách nalejeme zvyšok oleja a opekáme na ňom mrkvu, cesnak a cibuľu asi 5 minút. Miešame. Následne do panvice pridáme pretlak, 100 ml vody (2 porcie), soľ, čierne korenie a chilli. Varíme asi 5 minút, dokým mrkva nezmäkne. 

pridame spenat

Nakoniec pridáme do panvice zvyšok špenátu a premiešame. Varíme dokým sa špenát nezredukuje.

Turecké špenátovo-mäsové guľky

Taniere vystelieme cestovinami, pridáme paradajkovú omáčku a prikryjeme morčacími guľkami. Ozdobíme bazalkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Turecké špenátovo-mäsové guľky s rotini cestovinami, zeleninovou omáčkou a bazalkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 690 kcal / 160 kcal, Tuky: 22 g / 5,1 g, Sacharidy: 86 g  / 20,0 g, Bielkoviny: 42 g / 9,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Mleté morčacie mäso, Mrkva, Olivový olej, Parmezán, Pretlak paradajkový, Rotini, Špenát baby, Žltá cibuľa, Bazalka, Drvené chilli, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

6.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *