Cestovinový penne šalát

s nivou, vlašskými orechami a hroznom

Kombinácia niva, hrozno a vlašské orechy je niečo, čo sme v našich receptoch vyskúšali prvýkrát, ale rozhodne to nebude poslednýkrát. Orechy si navyše zapečieme v rúre, a tak z nich dostaneme ešte výraznejšiu chuť, a to je to, čo chceš. Doplníme penne cestovinami a rukolou a máme skvelé finálne jedlo.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2871 kJ / 686 kcal
1063 kJ / 254 kcal

Tuky

37 g

13,7 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

1,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

24 g

8,9 g

Sacharidy

74 g

27,4 g

Cukry

14 g

5,2 g

Vláknina

7 g

2,6 g

Bielkoviny

20 g

7,4 g

Čas

20 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

1

Dijónska horčica (g)

5

Hrozno červené (g)

150

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Niva* (g)

50

Olivový olej (ml)

10

Penne (g)

150

Rukola (g)

70

Tmavé balsamico (ml)

10

Trstinový cukor (g)

5

Vlašské orechy (g)

70

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

5. Arašidy a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

cestoviny

Cestoviny dáme variť do osolenej vody a varíme asi 8 minút, dokým nezmäknú. Následne ich scedíme pod studenou vodou a necháme odkvapkať.

orecgy na plechu

Rúru rozpálime na 180 stupňov. Vlašské orechy uložíme na papier na pečenie a ten na plechu presunieme do rúry. Pečieme 10 minút.

dresing

V stredne veľkej miske spolu zmiešame prelisovaný cesnak, olivový olej, balsamico, dijónsku horčicu, trstinový cukor, soľ a čierne korenie. 

hrozno a cibulka

Jarnú cibuľku zbavíme koreňovej časti a nakrájame na krúžky. Hrozno rozrežeme na polky. Cibuľku aj hrozno presunieme spolu s rukolou do misky s dresingom.

nasekane orechy

Opečené orechy vyberieme z rúry. Polovicu nakrájame nadrobno a presunieme do misky s hroznom. Druhú polovicu nakrájame nahrubo a odložíme nabok. Scedené cestoviny pridáme takisto do misky s hroznom

cestovinovy salat

Šalát rozdelíme do tanierov a posypeme zvyšnými orechami a nadrobenou nivou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Cestovinový penne šalát s nivou, vlašskými orechami a hroznom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 686 kcal / 254 kcal, Tuky: 37 g / 13,7 g, Sacharidy: 74 g / 27,4 g, Bielkoviny: 20 g / 7,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Dijónska horčica, Hrozno červené, Jarná cibuľka, Niva, Olivový olej, Penne, Rukola, Tmavé balsamico, Trstinový cukor, Vlašské orechy, Soľ, Čierne korenie

5.59

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *