Chilli con carne

s čokoládou a pšeničnou tortillou

Nie je to prvé a určite ani nie posledné jedlo s názvom v španielčine. Je to asi aj dobre, že sa to neprekladá. Veď určite vám viac bude chutiť chilli con carne ako čili s mäsom. Ako sa hovorí, jedlo nekonzujeme len ústami, ale všetkými zmyslami. V tomto prípade to aj ústami, aj rukami, aj nosom, aj očami, aj ušami. Sú tam všetky.        #hviezdoukuchyne

Chilli con carne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2452 kJ / 586 kcal
980 kJ / 234 kcal

Tuky

12 g

4,8 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

1,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

2,0 g

Sacharidy

94 g

37,6 g

Cukry

1 g

0,4 g

Vláknina

2 g

0,8 g

Bielkoviny

18 g

7,2 g

Čas

65 minút

Suroviny na 2 porcie
Oliv. olej (g)

50

Žltá cibuľa (ks)

150

Červ. paprika

2

Hov. mäso mleté* (g)

10

Hov. bujón (ks)

25

Paradajky lúpané* (g)

1

Trstinový cukor

0,5

Pretlak par.* (ml)

10

Fazuľa červená* (g)

10

Čokoláda 70%

10

Pap. sladká (g)

10

Chilli (g)

5

Rasca (g)

200

Cesnak (str.)
Majoránka (g)
Kuk. placky (ks)
Soľ, čierne kor.

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

suroviny na pripravu

Na začiatok si pripravíme zeleninu. Cibuľu a cesnak očistíme, papriku umyjeme. Cesnak pretlačíme lisom, cibuľu nakrájame na drobné kocky, papriku zbavíme jadierok a nakrájame na plátky.

cibula v panvici

Do panvice nalejeme olej a necháme rozohriať. Na stredne veľkom plameni opražíme cibuľku (4-5 minút). Často premiešavame. Pridáme cesnak, papriku, chilli, rascu a sladkú papriku

cibula s paprikou v panvici

Poriadne zmes premiešame a necháme variť asi 5 minút. Následne pridáme mäso. Zvýšime mierne plameň a poriadne ho opečieme, kým nevidíme žiadne ružové kúsky mäsa.

chilli sa vari

Mäso opekáme asi 5 minút. Podlejeme ho bujónom rozmiešaným v 300 ml horúcej vody. Pridáme do panvice paradajky, paradajkový pretlak, majorán, cukor, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame.

Chilli s cokoladou

Zmes privedieme do varu, znížime plameň na minimum, aby obsah panvice bublal a prikryjeme pokrievkou. Varíme asi 20 minút. Občas premiešame a ak sa tekutina odparí, pridáme ešte deci vody.

chilli con carne

Pridáme fazuľu a čokoládu. Varíme ďalších 10 minút. Ochutnáme, dochutíme a necháme zmes oddýchnuť, aby sa chute premiešali. Podávame s plackou a kyslou smotanou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Chilli con carne s čokoládou a pšeničnou tortillou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 586 kcal/234 kcal, Tuky: 12 g / 4.8 g, Sacharidy: 94 g/ 37.6 g, Bielkoviny: 18 g/ 7.2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Červená paprika, Čokoláda 70%, Fazuľa červená, Hovädzí bujón, Hovädzie mäso mleté, Olivový olej, Paradajky krájané, Pretlak paradajkový, Tortilla 60 g, Trstinový cukor, Žltá cibuľa, Chilli, Majoránka, Paprika sladká, Rasca, Soľ, Čierne korenie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *