Mexické fajitas

z kuracieho mäsa s celozrnnou tortillou

Vytvorme si doma typické mexické jedlo na netypický spôsob. Kuracie fajitas je super jednoduché farebné jedlo zložené len z kuracích pŕs, papriky a cibule. Určite mnoho z vás si už pochutnalo na tomto jedle, ale mali ste ho už niekedy zabalené v pšeničnej placke a máčali ju pri tom do dresingu? No. To sme si mysleli. Tak poďme na to!         #hviezdoukuchyne

Kuracie fajitas

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1172 kJ / 280 kcal
390 kJ / 93,3 kcal

Tuky

14 g

4,7 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

6 g

2,0 g

Cukry

2 g

0,6 g

Vláknina

4 g

1,3 g

Bielkoviny

34 g

11,3 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie
Kuracie prsia* (g)

300

Papriky (ks)

2

Žltá cibuľa (ks)

2

Olivový olej (ml)

20

Chilli (g)

5

Rasca (g)

5

Cesnakový prášok (g)

5

Paprika sladká mletá (g)

5

Oregano (g)

5

Tortilla pšeničná (ks)

5

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

korenia v miske

Do misky nasypeme korenie: chilli, rascu, granulovaný cesnak, sladkú papriku, oregano, čierne korenie a soľ. Dôkladne premiešame.

okorenene kura

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a celé pokryjeme zmesou, ktorú sme si pripravili v predchádzajúcom kroku. Na panvici rozpálime olivový olej a na strednom plameni opekáme kuracie prsia 7-8 minút z každej strany.

nakrajana zelenina

Kým sa kura pečie, umyjeme, a osušíme zeleninu. Papriky rozdelíme na polovicu, odstránime jadierka a krájame pozdĺžne na pásiky. Cibuľu zbavíme šupky, prekrojíme na polovicu a potom na mesiačiky.

Nakrajane upecene maso

Keď máme už prsia upečené, dáme ich dole z panvice a necháme vychladnúť. Do tej istej panvice pridáme nakrájanú zeleninu a opekáme 4-5 minút. Často premiešavame.

maso zmiesane so zeleninou

Pred dopečením zeleniny, nakrájame kura na pásiky a pridáme ho naspäť do panvice. Ak máme, môžeme zmes ešte pokropiť limetkovou šťavou. Dôkladne zmes premiešame.

kuracie fajitas

Po 2-3 minútach môžeme dať panvicu preč z plameňa a podávame so pšeničnou plackou a poprípade s kyslou smotanou alebo iným dresingom. Dobrú chuť! 

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Mexické fajitas z kuracieho mäsa s celozrnnou tortillou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 452 kcal/100 kcal, Tuky: 17 g / 3.7 g, Sacharidy: 33 g/ 7.3 g, Bielkoviny: 41 g/9.1 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená paprika, Kuracie prsia, Olivový olej, Paprika zelená, Tortilla 60 g, Žltá cibuľa, Chilli, Granulovaný cesnak, Oregano, Paprika sladká mletá, Rasca, Soľ, Čierne korenie

5.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *