Chlebovo-paradajková frittata

s hubami, mozzarellou a bazalkou

Rodina frittaty sa rozrastá o ďalšieho člena. Tentokrát sa bude skladať, okrem vajíčok samozrejme, hlavne z nakrájaného chleba, mozzarelly, červenej cibule, šampiňónov a cherry paradajok. Nakoniec dochutíme čerstvou bazalkou a raňajky máme hotové. Ak sa vám Táto kombinácia nepozdáva, skúste niektoeré z predošlých.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1849 kJ / 442 kcal
474 kJ / 113 kcal

Tuky

23 g

5,9 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

11 g

2,8 g

Sacharidy

30 g

7,7 g

Cukry

2 g

0,5 g

Vláknina

2 g

0,5 g

Bielkoviny

31 g

7,9 g

Čas

20 minút

Suroviny na 2 porcie

Červená cibuľa (ks)

1

Cherry paradajky (g)

100

Chlieb (g)

100

Mozzarella* (g)

120

Olivový olej (ml)

10

Šampiňóny* (g)

100

Vajíčko* (ks)

5

Bazalka

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

nakrajane suroviny

Rozohrejeme rúru na 180 stupňov a začneme krájať. Chlieb nakrájame na malé kúsky, očistenú cibuľu na malé kocky, huby na maléčasti a mozzarellu natrháme na menšie kúsky.

zmes v panvici

V panvici vhodnej do rúry rozpálime olivový olej a opečieme na ňom 4 minúty chlieb a cibuľu. Pravidelne premiešavame.

pridame paradajky

Do panvice pridáme cherry paradajky a huby.

vajicka so syrom

V hlbokom tanieri rozšľaháme vajíčka. Osolíme, okoreníme a pridáme natrhanú mozzarellu.

zmes pred pecenim

Obsah panvice zalejeme syrovo-vajíčkovou zmesou a presunieme do rúry. Pečieme asi 7 minút, dokým nezačnú paradajky praskať.

frittata

Frittatu presunieme na tanier a nakrájame na menšie časti. Bazalku nasekáme na pásiky a posypeme tanier s frittatou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Chlebovo-paradajková frittata s hubami, mozzarellou a bazalkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 442 kcal / 113 kcal, Tuky: 23 g / 5,9 g, Sacharidy: 30 g / 7,7 g, Bielkoviny: 31 g / 7,9 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená cibuľa, Cherry paradajky, Chlieb, Mozzarella, Olivový olej, Šampiňóny, Vajíčko, Bazalka, Soľ, Čierne korenie

5.79

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *