Mleté hovädzie na thajský spôsob

s mrkvovo-bazalkovým šalátom a jasmínovou ryžou

Aj takúto pochúťku si môete pripraviť v šiestich jednoduchých krokoch. Ak doma nemáte škrabku, ktorá vám vytvorí tieto pekné rezance, môžete použiť strúhadlo alebo len obyčajný nožík. Arómu Ázie nám prinesie omáčka skladajúca sa z medu, limetky, rybej a sójovej omáčky. Pokropíme ňou celý tanier plný ryže, mäsa a mrkvy.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2444 kJ / 584 kcal
611 kJ / 146 kcal

Tuky

24 g

6,0 g

nasýtené mastné kyseliny

9 g

2,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

3 g

0,8 g

Sacharidy

69 g

17,3 g

Cukry

9 g

2,3 g

Vláknina

4 g

1,0 g

Bielkoviny

31 g

g

Čas

40 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

3

Hovädzie mäso mleté* (g)

300

Jalapeño (ks)

1

Jasmínová ryža (g)

100

Kokosový olej* (g)

5

Limetka (ks)

1

Med (g)

5

Mrkva (ks)

3

Rybia omáčka (ml)

5

Sójová omáčka (ml)

20

Bazalka

5

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

nastruhana mrkva s bazalkou

Mrkvu očistíme a nastrúhame na tenké tyčinky. Listy bazalky oddelíme od stonky a polovicu pridáme do misky s mrkvou.  Pokropíme šťavou z polovice limetky, premiešame a odložíme nabok.

ryza

Jeden diel ryže dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody. Privedieme k varu, stíšime plameň a mierne zakryté varíme, dokým sa voda neodparí. Nakoniec vypneme plyn a necháme zakryté.

cesnak v panvici

Cesnak očistíme a prelisujeme. Jalapeño rozpolíme, zbavíme jadierok a nakrájame nadrobno. Na oleji opečieme cesnak a jalapeño asi 30 sekúnd.

maso v panvici

Následne do panvice pridáme mleté mäso. Osolíme, okoreníme a varíme asi 5 minút. Pravidelne rozoberáme kúsky mäsa, aby sa rozpadlo na čo najmenšie časti. Pridáme 50 ml vody (2 porcie) a druhú polovicu bazalky. Varíme ešte 2 minúty.

zalievka

V malej miske spolu zmiešame rybiu omáčku, med, šťavu zo zvyšnej limetky a sójovú omáčku. 

mlete hovadzie maso

Na spodok taniera uložíme ryžu,. Pridáme vrstvu mletého mäsa a vrstvu nastrúhanej mrkvy. Polejeme omáčkou z predchádzajúceho kroku a podávame. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Mleté hovädzie na thajský spôsob s mrkvovo-bazalkovým šalátom a jasmínovou ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 584 kcal / 146 kcal, Tuky: 24 g / 6,0 g, Sacharidy: 69 g / 17,3 g, Bielkoviny: 31 g / 7,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Hovädzie mäso mleté, Jalapeño, Jasmínová ryža, Kokosový olej, Limetka, Med, Mrkva, Rybia omáčka, Sójová omáčka, Bazalka Soľ, Čierne korenie

6.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *