Tekvicové cestoviny

s ricottou, parmezánom a pažítkou

Ak ste fanúšikmi cestovín, na tomto si určite pochutíte. Dnes si vytvoríte netradičnú omáčku skladajúcu sa z tekvice a ricotty. Nakoniec dochutíme čerstvou pažítkou a máme hotovo. Super ľahké, rýchle a extrémne chutné. Nie je nad čím váhať. Budete potrebovať len zopár surovín a za chvíľku máte hotovo.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2389 kJ / 571 kcal
597 kJ / 142 kcal

Tuky

21 g

5,3 g

nasýtené mastné kyseliny

8 g

2,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

7 g

1,8 g

Sacharidy

66 g

16,5 g

Cukry

9 g

2,3 g

Vláknina

3 g

0,8 g

Bielkoviny

27 g

6,8 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

2

Fusilli (g)

150

Olivový olej (ml)

10

Parmezán* (g)

30

Ricotta* (g)

200

Tekvica maslová (g)

300

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Pažítka

 

Sušená šalvia

 

Tymián

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

7. Mlieko a výrobky z neho

Postup

tekvica sa vari

Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kúsky. Čím menšie kúsky, tým bude tekvica rýchlejšie uvarená. Varíme ju v osolenej vode 5 – 10 minút. Následne takmer všetkú vodu vylejeme a rozmixujeme ponorným mixérom

cestoviny

Do druhého hrnca dáme variť cestoviny s osolenou vodou. Varíme 5 – 10 minút, dokým nie sú cestoviny mäkké. Následne ich scedíme a odložíme nabok. 

cibula v panvici

V hlbokej panvici rozpálime olivový olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, sušenú šalviu a tymián. Opekáme na slabom plameni asi 3 minúty. Priebežne premiešavame.

omacka

Následne do panvice prilejeme rozmixovanú tekvicu a ricottu, 200 ml vody (2 porcie). Osolíme a okoreníme čiernym korením. Zmes miešame, dokým sa ricotta nerozpustí a privedieme k varu. Stíšime plameň a varíme asi 3 minúty.

cestoviny v omacke

Nakoniec pridáme do panvice aj uvarené cestoviny, nadrobno nakrájanú pažítku (časť si odložíme na zdobenie) a nastrúhaný parmezán. Premiešame a varíme ďalšie 3 minúty alebo dáme zapiecť do rúry.

tekvicove cestoviny

Nakoniec cestoviny rozdelíme do tanierov a posypeme odloženou pažítkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Tekvicové cestoviny s ricottou, parmezánom a pažítkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 571 kcal / 142 kcal, Tuky: 21 g / 5,3 g, Sacharidy: 66g / 16,5 g, Bielkoviny: 2u g / 6,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Fusilli, Olivový olej, Parmezán, Ricotta, Tekvica maslová, Žltá cibuľa, Pažítka, Sušená šalvia, Tymián, Soľ, Čierne korenie

5.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *