Medovo-horčicové kuracie stripsy

s pomarančovo-zeleninovým šalátom

Máte radi nugetky? Áno aj nie sú správne odpovede. Ak ich máte radi, tak vám ich naše stripsy pripomenú. Ak ich nemáte radi, tak toto ju kompletne iné jedlo. Každému odporúčame pripraviť si kuracie kúsky obaľované parmezánom a horčicou opekané v rúre. Doplníme medovo-horčicovou omáčkou a šalátom zo zeleniny a pomaranča.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2590 kJ / 619 kcal
479 kJ / 114 kcal

Tuky

24 g

4,4 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

11 g

2,0 g

Sacharidy

52 g

9,6 g

Cukry

28 g

5,2 g

Vláknina

4 g

0,7 g

Bielkoviny

46 g

8,5 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

2

Citrón (ks)

0,5

Dijónska horčica (g)

60

Kuracie prsia* (g)

300

Med (g)

50

Mrkva (ks)

1

Olivový olej (ml)

30

Parmezán* (g)

30

Pomaranč (ks)

1

Šalotka (ks)

1

Strúhanka (g)

100

Uhorka (ks)

0,5

Paprika sladká mletá

25

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

trojobal

V hlbokom tanieri spolu zmiešame strúhanku, nastrúhaný parmezán, papriku, soľ a čierne korenie.

trojobal tekuty

V druhom hlbokom tanieri spolu zmiešame polovicu olivového oleja, polovicu horčice a polovicu medu.

stripsy na plechu

Prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Mäso obalíme najprv  v horčicovo-medovej zmesi, a potom parmezánovej strúhanke. Jednotlivé kúsky poukladáme na papier na pečenie a pečieme na plechu v rozohriatej rúre na 200 stupňov 20 minút. Pootáčame.

salat

V miske zmiešame šťavu z citróna, zvyšok olivového oleja, soľ a čierne korenie. Ku dresingu nastrúhame na strúhadle uhorku a mrkvu. Šalotku nakrájame na polmešiačiky, pomaranč očistíme a mesiačiky nakrájame na malé kúsky a oba presunieme do misky.

omacka

V malej miske zmiešame zvyšok horčice, zvyšok medu a prelisovaný cesnak. 

kuracie stripsy

Keď je mäso upečené, rozdelíme ho do tanierov a podávame so šalátom a medovo-horčicovou omáčkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Medovo-horčicové kuracie stripsy s pomarančovo-zeleninovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 619 kcal / 114 kcal, Tuky: 24 g / 4,4 g, Sacharidy: 52 g / 9,6 g, Bielkoviny: 46 g / 8,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Citrón, Dijónska horčica, Kuracie prsia, Med, Mrkva, Olivový olej, Parmezán, Pomaranč, Šalotka, Strúhanka, Uhorka, Paprika sladká mletá, Soľ, Čierne korenie

6.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *