Chrumkavé plátky tofu

s bylinkovým šalátom z uhorky, mrkvy a červenej papriky

Tentokrát budeme tofu obaľovať v zmesi strúhanky a škrobu. Podávame na šaláte, z ktorého chceme vypichnúť sviežu arómu čerstvej mäty a koriadnru. Ďalšou zložkou tohto jedla je omáčka tvorená hlavne z ryžového octu a sójovej omáčky. No a nakoniec všetko posypeme nasekanými arašidmi.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2230 kJ /
533 kcal
495 kJ / 118 kcal

Tuky

30 g

6,7 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,0 g

Sacharidy

46 g

10,2 g

Cukry

14 g

3,1 g

Vláknina

7 g

1,6 g

Bielkoviny

25 g

5,6 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Arašidy (g)

50

Červená paprika (ks)

1

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Kukuričný škrob (g)

10

Mrkva (ks)

1

Olivový olej (ml)

20

Ryžový ocot (ml)

30

Sójová omáčka (ml)

20

Strúhanka (g)

30

Tofu* (g)

300

Trstinový cukor (g)

10

Uhorka (ks)

0,5

Granulovaný cesnak

Koriander

Mäta

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

tofu

Tofu zaťažíme doskou na krájanie a posnažíme sa vytlačiť z neho prebytočnú tekutinu. Potom ho nakrájame na plátky.

obalene tofu

V hlbokom tanieri spolu zmiešame strúhanku a škrob. Plátky tofu obaľujeme z každej strany zmesou z taniera a odložíme nabok.

tofu v panvici

V panvici rozpálime polovicu olivového oleja a opekáme na ňom obalené plátky tofu dozlata. Opekáme asi 5 minút z každej strany.

nakrajana zelenina

Kým sa tofu pečie, papriku zbavíme semienok a nakrájame na plátky, uhorku rozpolíme a nakrájame na polmesiačiky, jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, mrkvu nastrúhame na strúhadle a mätu s koriandrom nasekáme nadrobno. Suroviny zmiešame vo väčšej miske.

omacka

V malej miske spolu zmiešame ryžový ocot, sójovú omáčku,  olivový olej, cukor a granulovaný cesnak. Polovicu omáčky prilejeme ku šalátu a premiešame. Druhou polovicou polejeme tofu.

chrumkave tofu

Taniere naplníme šalátom, prikryjeme plátkami tofu, polejeme omáčkou a posypeme nahrubo nakrájanými arašidmi. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Chrumkavé plátky tofu s bylinkovým šalátom z uhorky, mrkvy a červenej papriky

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 533 kcal / 118 kcal, Tuky: 30 g / 6,7 g, Sacharidy: 46 g / 10,2 g, Bielkoviny: 25 g / 5,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Arašidy, Červená paprika, Jarná cibuľka, Kukuričný škrob, Mrkva, Olivový olej, Ryžový ocot, Sójová omáčka, Strúhanka, Tofu, Trstinový cukor, Uhorka, Granulovaný cesnak, Koriander, Mäta, Soľ, Čierne korenie

5.79

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *