Mäsové guľky z morčacieho mäsa

s duseným kelom a citrónovo-petržlenovým dresingom

Kel je taký, že “hm”. Môžno ho niekto nenávidí a niekto zas miluje, no väčšinou je to také, že je to ok. Aby sme si to vylepšili z “hm” na “paráda, určite si to ešte pripravím”, musíte postupovať podľa tohto receptu. Dusený kel podliatý citrónovou šťavou dochutený cesnakom, chilli a korením je skvelou prílohou ku morčacím mäsovým guľkám.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2356 kJ /
563 kcal
512 kJ /
122 kcal

Tuky

29 g

6,3 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

16 g

3,5 g

Sacharidy

39 g

8,5 g

Cukry

2 g

0,4 g

Vláknina

9 g

2,0 g

Bielkoviny

40 g

8,7 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

3

Citrón (ks)

0,5

Kel (g)

400

Maslo* (g)

10

Mleté morčacie mäso* (g)

300

Olivový olej (ml)

30

Polohrubá múka (g)

50

Šalotka (ks)

1

Vajíčko* (ks)

1

Drvené chilli

 

Petržlenová vňať

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

masova zmes

Rozohrejeme rúru na 200 stupňov. V stredne veľkej miske spolu zmiešame mäso, múku,  1 cesnak (2 porcie) nadrobno nakrájanú šalotku, vajíčko, soľ a čierne korenie. Rukou dôkladne všetky suroviny premiešame. Ak sa zmes veľmi lepí, dosypeme do nej múku.

gulky

Rukami vytvarujeme zo zmesi guľky a poukladáme ich na tanier. Plech potrieme malým množstvom oleja a poukladáme naň mäsové guľky. Presunieme do rúry a pečieme 15 – 20 minút. 

citron cesnak a vnat

V malej miske spolu zmiešame kôru z citróna, 1 cesnak (2 porcie), olivový olej a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a odložíme nabok.

nakrajany kel

Kel umyjeme, osušíme, vyrežeme z neho strednú tvrdú časť a nakrájame na menšie kúsku.

kel v panvici

V panvici necháme rozpustiť maslo. Opečieme na ňom 1 minútu zvyšok cesnaku. Následne pridáme šťavu z citróna, kel, chilli, soľ a čierne korenie. Podlejeme 200 ml vody a dusíme zakryté pokrievkou asi 5 minút, dokým kel nezmäkne.

masove gulky

Uvarený kel rozdelíme do tanierov, pridáme opečené mäsové guľky a polejeme citrónovo-petržlenovým dresingom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Mäsové guľky z morčacieho mäsa s duseným kelom a citrónovo-petržlenovým dresingom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 563 kcal / 122 kcal, Tuky: 29 g / 6,3 g, Sacharidy: 39 g / 8,5 g, Bielkoviny: 40 g / 8,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Citrón, Kel, Maslo, Mleté morčacie mäso, Olivový olej, Polohrubá múka, Šalotka, Vajíčko, Drvené chilli, Petržlenová vňať Soľ, Čierne korenie

5.59

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *