Citrónovo-oreganové kura

so syrovo-karfiolovým pyré a paradajkovo-uhorkovým šalátom

Toto jedlo sa skladá z troch hlavných častí: šalát, mäso a príloha. Aj keď šalát tiež nie je na zahodenie, tak nevyčnieva tak z normálu ako ostatné dve časti. Citrónové kuracie stehná sú ozajstným originálnym kúskom. Čo je ale úplna bomba je syrovo-karfiolové pyré. Vznikne nám zmixovaním uvareného karfiolu, syra, jogurtu a korenín. Na prvý pohľad je to kaša, ale keď skúsite nabrať jedno sústo, tak sa vám začne krásne naťahovať roztopený syr.  #hviezdoukuchyne

Citronove kura

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2327 kJ / 556 kcal
423 kJ / 101 kcal

Tuky

37 g

6,7 g

nasýtené mastné kyseliny

9 g

1,6 g

nenasýtené mastné kyseliny

10 g

1,8 g

Sacharidy

9 g

1,6 g

Cukry

2 g

0,4 g

Vláknina

5 g

0,9 g

Bielkoviny

46 g

8,4 g

Čas

40 minút

Suroviny na 2 porcie
Kuracie stehno bez kosti* (g)

400

Karfiol (ks)

0,5

Feta* (g)

50

Cesnak (strúčik)

1

Uhorka (ks)

0,5

Cherry paradajky (g)

100

Grécky jogurt* (g)

50

Citrón (ks)

0,5

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Tmavé balsamico (ml)

10

Olivový olej (ml)

20

Oregáno
Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l

Postup

obalene stehna

Zapneme rúru a rozpálime ju na 220 stupňov. Umyjeme a osušíme kuracie stehná, pokropíme ich olivovým olejom, posypeme z oboch strán soľou, čierným korením a oreganom. Pečieme na papieri na pečenie asi 5 minút.

zalievka

Vo väčšej miske spolu zmiešame časť olivového oleja, balsamico, soľ a čierne korenie. Do misky pridáme aj cibuľu nakrájanú na drobno a prelisovaný cesnak. Nakoniec ošúpeme a nakrájame uhorku a nakrájame aj paradajky. Všetko spolu premiešame.

pyre pred mixovanim

Karfiol nakrájame na menšie kúsky – čím menšie, tým skôr sa uvarí. V hrnci s osolenou vodou ho varíme kým nezmäkne. Následne precedíme a pridáme do hrnca  nadrobenú fetu, olivový olej, grécky jogurt, soľ a čierne korenie.

stehna s citronom

Kura dáme dole z papiera na pečenie. Nakrájame citrón na krúžka. Kuracie stehná vrátime na plech už bez papiera, opečenou stranou dole a položíme na ne plátky citróna. Pečieme ešte 10 minút.

karfiolovosyrove pyre

Zmes v hrnci s karfiolom rozmixujeme ponorným mixérom. Ochutnáme a poprípade dokoreníme a dosolíme.

citronove kura

Keď je kura upečené, rozdelíme medzi taniere, priložíme karfiolové pyré a šalát. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Citrónovo-oreganové kura so syrovo-karfiolovým pyré a paradajkovo-uhorkovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 556 kcal / 101 kcal, Tuky: 37 g / 6,7 g, Sacharidy: 9 g / 1,6 g, Bielkoviny: 46 g / 8,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Cherry paradajky, Citrón, Feta, Grécky jogurt, Karfiol, Kuracie stehno bez kosti, Olivový olej, Tmavé balsamico, Uhorka, Žltá cibuľa, Oregano, Soľ, Čierne korenie

6.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *