Citrónovo-rozmarínové kuracie prsia

s medovou pečenou mrkvou a petržlenom

Len 414 kalórií má táto dobrota. Grilované prsia sú ochutené čerstvým rozmarínom a citrónovou šťavou. Ako prílohu si pripravíme ľubovoľnú koreňovú zeleninu, ktorú potrieme medom, olivovým olejom a takisto pridáme aj čerstvý rozmarín. Napriek nízkemu počtu kalórií vás aj tento recept zasýti.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1732 kJ / 414 kcal
360 kJ / 86 kcal

Tuky

13 g

2,7 g

nasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

1,0 g

Sacharidy

38 g

7,9 g

Cukry

22 g

4,6 g

Vláknina

8 g

1,7 g

Bielkoviny

36 g

7,5 g

Čas

40 minút

Suroviny na 2 porcie

Citrón (ks)

1

Kokosový olej* (g)

10

Kuracie prsia* (g)

300

Med (g)

20

Mrkva (ks)

400

Olivový olej (ml)

10

Petržlen (g)

200

Rozmarín čerstvý

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Postup

mrkva petrzlen a rozmarin na plechu

Rúru rozohrejeme na 220 stupňov. Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na tenké plátky. Listy rozmarínu oddelíme od stonky a polovicu z nich uložíme na vrch zeleniny. Pokropíme olivovým olejom, medom, osolíme a okoreníme čiernym korením.

prsia v panvici

Zeleninu presunieme na plechu do rúry a pečieme asi 20 minút.

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pritlačíme rukou o podložku a vodorovným rezom rozdelíme na tenšie filety. Osolíme, okoreníme a opekáme po 5 minút z každej strany na panvici s polovicou kokosového oleja.

citron s rozmarinom v panvici

Do misky odšťavíme polovicu citróna a zmiešame so zvyšným rozmarínom. Druhú polovicu citróna narežeme na tenké kolieska. Do panvice po mäsa dáme kokosový olej, na ktorom opečieme asi 3 minúty citrón z každej strany.

prsia citron a rozmarin v panvici

Nakoniec vrátime kura naspäť do panvice a podlejeme ho citrónovo-rozmarínovou zmesou. Prsia pootáčame, aby sa celé obalili omáčkou. Varíme asi 2 minúty, dokým sa omáčka nezahustí.  

mrkva petrzlen a rozmarin na plechu

Rozdelíme kura a citróny do tanierov. Podávame s pečenou zeleninou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Citrónovo-rozmarínové kuracie prsia s medovou pečenou mrkvou a petržlenom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 414 kcal / 86 kcal, Tuky: 13 g / 2,7 g, Sacharidy: 38 g / 7,9 g, Bielkoviny: 36 g / 7,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Citrón, Kokosový olej, Kuracie prsia, Med, Mrkva, Olivový olej, Petržlen, Rozmarín čerstvý, Soľ, Čierne korenie

5.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *