Grilovaný kurací burger

s arašidovou omáčkou a chrumkavým šalátom s mätou

Prečo by sme si raz za čas nepripravili doma chutný hamburger? Navyše ak máte od nás garanciu, že je vhodný aj do diéty, tak nie je nad čím váhať. Kuracie prsia, ktoré marinujeme v jemne pikantnej marináde, a potom opečieme na olivovom oleji vložíme do žemle s arašidovou omáčkou.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2368 kJ / 566 kcal
526 kJ / 125 kcal

Tuky

23 g

5,1 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,9 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,0 g

Sacharidy

43 g

9,6 g

Cukry

8 g

1,8 g

Vláknina

4 g

0,9 g

Bielkoviny

45 g

10,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Arašidové maslo* (g)

40

Cesnak (strúčik)

1

Cherry paradajky (g)

100

Grécky jogurt* (g)

20

Kaiserka (ks)

2

Kuracie prsia* (g)

300

Limetka (ks)

0,5

Med (g)

10

Olivový olej (ml)

20

Oranžová paprika (ks)

1

Ryžový ocot (ml)

5

Šalotka (ks)

1

Sójová omáčka (ml)

20

Uhorka (ks)

0,5

Drvené chilli

Kari korenie

Kurkuma

Mäta

Sušený koriander

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

Postup

omacka

V malej miske spolu zmiešame arašidové maslo, polovicu sójovej omáčky, med, šťavu z limetky, kari korenie, kurkumu a koriander. Dôkladne všetko spolu premiešame a doriedíme vodou (asi 50 ml pre 2 porcie). Odložíme nabok.

marinada

Do hlbokého taniera prelisujeme cesnak, prilejeme zvyšok sójovej omáčky, polovicu olivového oleja a chilli. Premiešame.

kura v panvici

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pritlačíme rukou o podložku a vodorovným rezom vytvoríme tenké filety. Obalíme ich v marináde z predošlého kroku a marinujeme zopár minút. Následne ich v panvici opečieme z každej strany po 5 minút.

dresing

V stredne veľkej miske spolu zmiešame jogurt, zvyšok oleja, ryžový ocot, soľ a čierne korenie. Na čistej doske na krájanie budeme krájať zeleninu, ktorú pridáme do tejto misky s dresingom.

salat

Šalotku očistíme, rozpolíme a nakrájame na tenké polmesiačiky. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Cherry paradajky rozpolíme. Uhorku rozrežeme na štvrtinky. Mätu nasekáme nadrobno. Žemle rozpolíme a opečieme v rúre pár minút.

kuraci burger

Na spodnú časť pečiva natrieme arašidovú omáčku z prvého kroku, pridáme kuracie prsia potrieme ich ďalšou vrstvou arašidovej omáčky a prikryjeme druhou polovicou žemle. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Grilovaný kurací burger s arašidovou omáčkou a chrumkavým šalátom s mätou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 566 kcal / 125 kcal, Tuky: 23 g / 5,1 g, Sacharidy: 43 g / 9,6 g, Bielkoviny: 45 g / 10,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Arašidové maslo, Cesnak, Cherry paradajky, Grécky jogurt, Kaiserka, Kuracie prsia, Limetka, Med, Olivový olej, Oranžová paprika, Ryžový ocot, Šalotka, Sójová omáčka, Uhorka, Drvené chilli, Kari korenie, Kurkuma, Mäta, Sušený koriander, Soľ, Čierne korenie

6.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *