Šošovicovo-paradajková polievka

s opečeným toastom s guacamole a reďkovkou

Áno, polievka je vynikajúca, ale pravdepodobne to, čo si po nej budete pamatať je opečený toast s guacamole a reďkovkou. Samozrejme si ho môžete pripraviť bez polievky, ale ak tak urobíte, potom nezistíte ako chutí všetko dokopy. Chutná zmes šošovice, mrkvy a paradajok sú ideálnym doplnkom k tomuto toastu. Alebo je to naopak?

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
799 kJ / 191 kcal
159 kJ / 38 kcal

Tuky

9 g

1,8 g

nasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

6 g

1,2 g

Sacharidy

25 g

5,0 g

Cukry

3 g

0,6 g

Vláknina

4 g

0,8 g

Bielkoviny

4 g

0,8 g

Čas

30 minút

Suroviny na 4 porcie

Avokádo* (ks)

1

Cesnak (strúčik)

2

Citrón (ks)

0,5

Mrkva (ks)

2

Olivový olej (ml)

10

Paradajky krájané* (g)

400

Reďkovka (ks)

0,5

Šosovica červená (g)

200

Toastový chlieb (g)

100

Zeleninový bujón (ks)

1

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Paprika sladká mletá

     

Rasca

     

Soľ, čierne korenie

     

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

mrkva a cibula v panvici

Mrkvu očistíme na nakrájame na malé kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak prelisujeme. V hrnci rozpálime olivový olej a opekáme na ňom zeleninu asi 5 minút. Pravidelne premiešavame.

pridame sosovicu a paradajky

Zeleninu zalejeme 700 ml vody, prisypeme šošovicu, krájané paradajky, rascu, červenú mletú papriku a jeden bujón. Privedieme k varu, stíšime plameň a varíme asi 15 minút.

opeceny toast

Medzitým opečieme chlieb v hriankovači alebo v rúre alebo na grile.

guacamole a nasekana redkovka

V malej miske spolu zmiešame rozpučené avokádo, šťavu z citróna, soľ a čierne korenie. Reďkovku nakrájame na malé kocky.

PARADAJKOVA POLIEVKA

Na opečené toasty natrieme rozpučené avokádo a posypeme reďkovkou. Keď je už zelenina v polievke mäkká, ochutnáme ju, dokoreníme soľou a čiernym korením a rozdelíme do misiek. Podávame spolu s opečeným toastom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Šošovicovo-paradajková polievka s opečeným toastom s guacamole a reďkovkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 191 kcal / 38 kcal, Tuky: 9 g / 1,8 g, Sacharidy: 25 g / 5,0 g, Bielkoviny: 4 g / 0,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 4 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Cesnak, Citrón, Mrkva, Olivový olej, Paradajky krájané, Reďkovka, Šosovica červená, Toastový chlieb, Zeleninový bujón, Žltá cibuľa, Paprika sladká mletá, Rasca, Soľ, Čierne korenie

2.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *