Stačí uvariť

Cuketová frittata

s paradajkovo-bazalkovým šalátom

Frittatová rodinka má nový prírastok a je to táto malá chutná frittata s cuketou. Pripravte sa na to, že zo spojenia malá chutná je len jedno slovo pravdivé. Vy určite uhádnete, že nepravdou v tomto prípade bude malá. Ako by frittata, ktorá sa sklada zo 6 vajíčok a celej cukety pre dve osoby, mohla byť malá? Nie je.

    #hviezdoukuchyne

frittata s cuketou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1942 kJ / 464 kcal
431 kJ / 103 kcal

Tuky

34 g

7,5 g

nasýtené mastné kyseliny

12 g

2,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

16 g

3,6 g

Sacharidy

9 g

2,0 g

Cukry

4 g

0,9 g

Vláknina

3 g

0,7 g

Bielkoviny

29 g

6,4 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Vajíčko* (ks)

6

Cesnak (strúčik)

1

Mozzarella* (g)

100

Paradajka (ks)

2

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Cuketa (ks)

1

Olivový olej (ml)

20

Bazalka 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

3. Vajcia a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

Postup

cibula cuketa cesnak

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a prelisujeme lisom na cesnak. Konce cukety odrežeme a nastrúhame na najväčšiom strúhadle.

cuketa s cibulou

V panvici vhodnej do rúry na polovici olivového oleja opražíme 3 minúty  cibuľu a cesnak. Následne pridáme nastrúhanú cuketu a premiešame. Varíme ďaľších 5 minút.

vajicka s mozzarellou

V hlbokom tanieri rozšľaháme vajíčka so soľou a čiernym korením. Pridáme polovicu mozzarelly a premiešame. 

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov.

vsetky suroviny v panvici

Obsah panvice urovnáme a zalejeme syrovo-vajíčkovou zmesou. Po kúskoch odtláčame kraje zmesi od krajov panvice a posúvame na odhalené miesto ďaľšie časti neuvareného vajíčka. Varíme 5 minút. Následne posypeme zvyškom syra a presunieme do rúry na 4 minúty.

paradajkovy salat

Paradajku nakrájame na mesiačiky a presunieme do stredne veľkej misky. Osolíme, okoreníme a polejeme zvyškom olivového oleja. Bazalku nakrájame na pásiky a pridáme do misky. Premiešame.

frittata s cuketou

Frittatu presunieme na tanier, kde ju nakrájame na trojuholníky a rozdelíme do tanierov. Doplníme paradajkovo-bazalkovým šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Cuketová frittata s paradajkovo-bazalkovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 464 kcal / 103 kcal, Tuky: 34 g / 7,5 g, Sacharidy: 9 g / 2,0 g, Bielkoviny: 29 g / 6,4 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Cuketa, Mozzarella, Olivový olej, Paradajka, Vajíčko, Žltá cibuľa, Bazalka, Soľ, Čierne korenie

5.19

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *