Syrové rozmarínové kuracie stehná

s krémovou prílohou zo šampiňónov a hrášku

Huby a mäso patria k sebe. Aby to ale nebolo stále len o tejto kombinácii, je treba stále niečo vymyslieť a vytvoriť tak originálne jedlo. Poďte si pozrieť ďaľší nápad, ako si obzvlášniť obed alebo večeru. Šťavnaté kuracie stehná sú prikryté vrstvou parmezánu. Ako prílohu podávame hrášok zmišaný s hubami, rozmarínom v krémovej omáčke.

  #hviezdoukuchyne

kuracie stehna so sampinonmi

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2239 kJ / 535 kcal
533 kJ / 127 kcal

Tuky

31 g

7,4 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

10 g

2,4 g

Cukry

3 g

0,7 g

Vláknina

1 g

0,2 g

Bielkoviny

54 g

12,9 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Kuracie stehno bez kosti* (g)

450

Šampiňóny (g)

220

Hrášok mrazený* (g)

100

Cesnak (strúčik)

1

Parmezán* (g)

40

Polotučné mlieko* (ml) 

100

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Maslo* (g)

15

Rozmarín 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

sampinony

Umyjeme huby a nakrájame ich na plátky. Odložíme nabok do misky.

stehna

Mäso umyjeme, osušíme a zbavíme mastných častí. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Na panvici roztopíme dve tretiny masla a opečieme na ňom mäso po 2 minúty z každej strany. Odložíme nabok.

cibula na panvici

Kým sa mäso pečie, očistíme cibuľu a nakrájame na malé kocky. Cesnak očistíme a prelisujeme. V panvici po mäse rozpustíme zvyšok masla a opražíme na ňom cibuľu a cesnak 3 minúty.

huby s hraskom v panvici

Do panvice pridáme huby a varíme asi 5 minút. Priebežne premiešame. Medzitým rozmrazíme hrášok pod horúcou vodou z vodovodu. Následne prilejeme do panvice mlieko, pridáme hrášok, rozmarín, soľ a čierne korenie. Premiešame.

stehna a huby s hraskom v panvici

Ku zmesi pridáme aj predpečené mäso, prikryjeme a varíme asi 10 minút. Vypneme plyn, posypeme parmezánom, prikryjeme a necháme mäso rozpustiť. Premiešame.

kuracie stehna so sampinonmi

Mäso a hrášok s hubami rozdelíme do tanierov. Polejeme výpekom a môžeme sa pustiť do jedenia. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Syrové rozmarínové kuracie stehná s krémovou prílohou zo šampiňónov a hrášku

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 535 kcal / 127 kcal, Tuky: 31 g / 7,4 g, Sacharidy: 10 g / 2,4 g, Bielkoviny: 54 g / 12,9 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Hrášok mrazený, Kuracie stehno bez kosti, Maslo, Parmezán, Polotučné mlieko, Šampiňóny, Žltá cibuľa, Rozmarín, Soľ, Čierne korenie

6.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *