...

Cuketové lasagne

s hovädzím mäsom, bazalkou a parmezánom

Áno, áno. Názov neznie tak vábivo, aby ste si povedali, že to chcem a s radosťou vymením túto variantu za taliansky originál. Ale verte nám, stojí to za to. Sami sme boli skeptickí, čo z toho môže výjsť, ale boli sme veľmi milo prekvapení a určite sa cuketové lasagne umiestnia do hornej polovice jedál na ktoré si radi spomenieme.  #hviezdoukuchyne

Steak na pyre

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2766 kJ / 661 kcal
461 kJ / 110 kcal

Tuky

45 g

7,5 g

nasýtené mastné kyseliny

14 g

2,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,5 g

Sacharidy

15 g

2,5 g

Cukry

0 g

0 g

Vláknina

2 g

0,3 g

Bielkoviny

47 g

7,8 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie
Cuketa (ks)

1

Špenát baby (g)

70

Paradajky krájané (g)

400

Cesnak (strúčik)

2

Hovädzie mäso mleté* (g)

300

Mozzarella* (g)

50

Parmezán* (g)

50

Olivový olej (ml)

20

Bazalka
Petržlenová vňať
Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

7. Mlieko a výrobky z neho

Postup

mlete maso v panvici

Cesnak očistíme a pretlačíme lisom na cesnak. Na panvici rozpálime olej a necháme rozvoniať pretlačený cesnak. Po chvíľke pridáme mäso. Pripravíme si rúru a rozohrejeme ju na 220 stupňov.

maso s pretlakom

Dôkladne premiešavame a varíme asi 6 minút. Potom pridáme ku mäsu nakrájané paradajky, deci vody (pri príprave 2 porcií), soľ a čierne korenie. Varíme ešte 4 minúty.

maso so spenatom

Umyjeme a osušíme špenát a bylinky. Postupne pridávame do panvice a zamiešame. Časť byliniek si odložíme na ozdobenie. Varíme 5 minút.

prva vrstva cukety

Medzitým umyjeme, osušíme a nakrájame cuketu. Cuketu krájame škrabkov na tenke pásy. Keď sa mäso dovarí, odstránime ho z panvice a začneme do nej ukladať prvú vrstvu cuketových pásov.

druha vrstva cukety

Na ňu rozložíme polovicu mäsa, prekryjeme ďalšou vrstvou cuketových pásov a na ňu zvyšok mäsa. Všetko posypeme mozzarellou a parmezánom a presunieme na 15 minút do rúry. 

Cuketové lasagne s hovädzím mäsom, bazalkou a parmezánom

Lasagne sú pripravené, keď sa nám mierne pripečie syr na vrchu. Ozdobíme zvyšnými bylinkami a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Cuketové lasagne s hovädzím mäsom, bazalkou a parmezánom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 661 kcal / 110 kcal, Tuky: 45 g / 7,5 g, Sacharidy: 15 g / 2,5 g, Bielkoviny: 47 g / 7,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Cuketa, Hovädzie mäso mleté, Mozzarella, Olivový olej, Paradajky krájané, Parmezán, Špenát baby, Bazalka, Petržlenová vňať, Soľ, Čierne korenie

7.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.