...

Sladké “patatas bravas”

so špenátom, bielou fazuľou a cesnakovým aioli

Ak ste pravidelní alebo príležitostní vegáni, tak vás radi potešíme ďalším receptom, v ktorom nenájdete absolútne nič živočíšne. Bataty s fazuľou, paradajkou a špenátom nemusí znieť veľmi vábne, ale jablčný ocot, šťava z limetky a vegánska smotana tomu doprajú tie poriadne grády. Ak si chcete pripraviť vegánske jedlo, tak ste tu správne.   #hviezdoukuchyne

Steak na pyre

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2117 kJ / 506 kcal
371 kJ / 88,8 kcal

Tuky

17 g

3,0 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

2,3 g

Sacharidy

66 g

11,6 g

Cukry

13 g

2,3 g

Vláknina

22 g

3,9 g

Bielkoviny

17 g

3,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Špenát baby (g)

80

Fazuľa borlotti (g)

452

Cesnak (strúčik)

2

Limetka (ks)

0,5

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Bataty (g)

450

Paradajka (g)

100

Jablčný ocot (g)

30

Vegánska smotana* (ml)

40

Olivový olej (ml)

20

Paprika sladká (g)
Rasca (g)
Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l

Postup

nakrajane bataty na plechu

Rúru zapneme na 200 stupňov. Kým sa nahrieva, očistíme a nakrájame na kocky bataty. Presunieme na plech, okoreníme paprikou, rascou, soľou a čierným korením. Pridáme aj trochu oleja a prelisovanú polovicu cesnaku.

nakrajana cibula a paradajka

Zemiaky dáme do trúby a pečieme 20 minút. Medzitým nakrájame na drobno cibuľu a paradajku.

cesnak limetka a smotana v miske

V miske zmiešame spolu prelisovaný cesnak, šťavu z limetky, ocot a smotanu. Odložíme nabok.

paradajky korenie a cibula v hrnci

Na panvici rozpálime olej a opekáme paradajku a cibuľu, ktoré osolíme a okoreníme paprikou. Pravidelne premiešavame asi 3 minúty.

v hrnci pribudla fazula a spenat

Ku zmesi pridáme špenát, a keď sa jeho objem zmenší, tak prisypeme do panvice aj fazuľu zbavenú nálevu. Obsah panvice premiešame a varíme asi 3 minúty.

Sladké “patatas bravas” so špenátom, bielou fazuľou a cesnakovým aioli

Upečené zemiaky rozdelíme do tanierov, prikryjeme zmesou z panvice a pokropíme zálievkou pripravenou v treťom kroku. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Sladké “patatas bravas” so špenátom, bielou fazuľou a cesnakovým aioli

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 506 kcal / 88,8 kcal, Tuky: 17 g / 3,0 g, Sacharidy: 66 g / 11,6 g, Bielkoviny: 17 g / 3,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bataty, Cesnak, Fazuľa borlotti, Jablčný ocot, Limetka, Olivový olej, Paradajka, Špenát baby, Vegánska smotana, Žltá cibuľa, Paprika sladká, Rasca, Soľ, Čierne korenie

6.19

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.