Peruánske kuracie stehná

pokryté fetou s jalapeños a pečenou zeleninou

Tento recept môže vyžadovať mierne viac roboty, ale nepotrebujete roky praxe v kuchyni, aby ste to zvládli. Najprv marinujeme a pečieme zeleninku, potom marinujeme, pražíme a pečieme mäsko, no a kým sa rúra robí svoju prácu so zeleninou a mäsom, tak pripravíme mierne pikantnú prílohu na mäso – feta syr zmiešaný s jalapeños, cesnakom, limetkovou šťavou, koriandrom, olivovým olejom, rascou a soľou.  #hviezdoukuchyne

Kuracie stehna

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2327 kJ / 556 kcal
581 kJ / 139 kcal

Tuky

36 g

9,0 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,2 g

Sacharidy

8 g

2,0 g

Cukry

2 g

0,5 g

Vláknina

2 g

0,5 g

Bielkoviny

51 g

12,8 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie
Kuracie stehno bez kosti* (g)

500

Mrkva (ks)

1

Koriander (g)

10

Feta* (g)

50

Cesnak (strúčik)

2

Jalapeño

1

Limetka (ks)

1

Červená paprika (ks)

1

Cuketa (ks)

1

Kajenské korenie (g)

5

Rasca (g)

5

Oregáno (g)

5

Olivový olej (ml)

20

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

suroviny na pripravu

Zapneme rúru na 220 stupňov. Umyjeme papriku, mrkvu, limetku, cuketu a jalapeño.

zelenina na papieri na pecenie

Cuketu rozrežeme pozdĺžne a priečne na polkrúžka. Papriku na malé kúsky, mrkvu na kolieska. Túto zeleninu premiestnime do misky, v ktorej je rozmiešaný tretinu oleja, soľ a čierne korenie. Premiešame a dáme na plech s papierom na pečenie.

marinada

Zeleninu pečieme asi 25 minút. V polovičke ju poobraciame. V miske po zelenine zmiešame šťavu z polovičky limetky, polovicu cesnaku, polovicu zvyšného oleja, polovicu rasce, oregano, kajenske korenie a soľ. Umyté a osušené kura obalíme touto zmesou v miske.

kura na pekaci

Rozpálime panvicu a opečieme na nej marinované kuracie stehná. Varíme 4 minúty z jednej strany a 1 minútu z druhej. Presunieme kura do pekáča a dopečieme v rúre.

feta s jalapenom

Kým sa zelenina a mäso pečú, nakrájme jalepeños, presunieme do misky, kde vytlačíme druhú časť limetky. Pridáme ku ním nadrobenú fetu, pretlačený cesnak, nakrájaný koriander, olivový olej, rascu a soľ. Premiešame.

peruanske kuracie stehna

Keď sú zelenina a mäsko prepečené, vyberieme ich z rúry a môžeme servírovať. Mäso pokryjeme zmesou z fety a papričiek jalapeño. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov v

Peruánske kuracie stehná pokryté fetou s jalapeños a pečenou zeleninou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 556 kcal / 139 kcal, Tuky: 36 g / 9 g, Sacharidy: 8 g / 2 g, Bielkoviny: 51 g / 12,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená paprika, Cesnak, Cuketa, Feta, Jalapeño, Kuracie stehno bez kosti, Limetka, Mrkva, Olivový olej, Kajenské korenie, Koriander, Oregano, Rasca, Soľ, Čierne korenie

7.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *