Domáci ramen

so zázvorovým základom

Jedno z našich najpodarenejších jedál…. zatiaľ. Určite u nás nájdete ešte kopec receptov hodných Michelinských hviezdičiek, ale ostaňme zatial pri zemi. I keď tento ramen nám, ako sa hovorí, odstrelí dekel. Symfónia chutí spolu vytvára niečo, čomu sa hovorí nebíčko v papuľke. Opražením zázvoru na začiatku dodáme ramenu istú arómu ďalekého orientu, čo postupne dopĺňame chrumkavou slaninkou, hráškom alebo baby kukuričkami. Ťažko sa to opisuje slovami – je to treba vyskúšať.          #hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2966 kJ / 709 kcal
74 kJ / 177 kcal

Tuky

24 g

6,0 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

3 g

0,8 g

Sacharidy

124 g

31,0 g

Cukry

8 g

2,0 g

Vláknina

3 g

0,8 g

Bielkoviny

38 g

9,5 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Vaj. cestoviny (g)

125

Vajíčko* (ks)

2

Oravská slanina* (g)

30

Zázvor (g)

50

Výhonky (g)

10

Hrachové strúky (g)

10

Baby kukurica (g)

10

Sójová omáčka (ml)

90

Šampiňóny (g)

10

Olivový olej (ml)

20

Cesnak (strúčik)

2

Zeleninový bujón (ks)

2

Mrkva (g)

100

Jarná cibuľka (ks)

1

Soľ,čierne korenie 

*uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bob a výrobky z neho

Postup

zazvor s cesnakom v panvici

Začneme ošúpaním a nastrúhaním zázvora a cesnaku. V hlbokej panvici rozpálime olej a pridáme ich na ňu. Opečieme asi 5 minút.

zazvor s cesnakom a sojovou omackou v panvici

Keď sa cesnak rozvonia, prilejeme sójovú omáčku a pražíme ďalších 5 minút.

bujon sa vari

Pridáme do panvice 1,5 litra vývaru resp. 1,5 litra vody s 2 kockami bujónu a polovicou nakrájaných húb. Privedieme do varu, stíšime plameň a varíme asi 15 minút. 

hrasok kukurica a slanina v panvici

Hrášok, kukuričku a slaninu dáme do druhej panvice a zamiešame. Opekáme, kým slanina nestmavne. Vypneme plyn a rozdelíme suroviny do misiek.

cestoviny v hrnci

Medzičasom dáme do hrnca variť cestoviny. Keď nám rezance zmäknú, vyberieme ich a tú istú vodu môžeme použiť na uvarenie vajíčka.

ramen

Keď máme všetky suroviny pripravené, môžeme začať plniť tanier. Cestoviny, nakrájaná mrkva, kukurička, nakrájané huby, hrášok, slanina, výhonky, vajíčko. To všetko zalejeme vývarom a posypeme koriandrom a jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Domácí ramen so zázvorovým základom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 709 kcal / 177 kcal, Tuky: 24 g / 6 g, Sacharidy: 124 g / 31 g, Bielkoviny: 38 g / 9,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Baby kukurica, Cesnak, Hrachové strúky, Jarná cibuľka, Mrkva, Olivový olej, Oravská slanina, Šampiňóny, Sójová omáčka, Vaječné cestoviny, Vajíčko, Výhonky, Zázvor, Zeleninový bujón, Soľ, Čierne korenie

5.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *