Dusené hovädzie mäso 

prikryté zemiakovou kašou a rozmarínom

Na dobré sa oplatí počkat, a to platí aj v tomto prípade. Príprava duseného hovädzieho mäsa nám bude trvať trochu dlhšie ako je pri našich receptoch dlhšie, no to nevadí. Výsledkom bude porcia mäsa s prílohou do 500 kalórií a s 37 gramami bielkovín na porciu. Takisto objavíte čaro netradičného servírovania kaše na mäsa.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1770 kJ / 423 kcal
411 kJ / 98 kcal

Tuky

12 g

2,8 g

nasýtené mastné kyseliny

7 g

1,6 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

42 g

9,8 g

Cukry

17 g

4,0 g

Vláknina

4 g

0,9 g

Bielkoviny

37 g

8,6 g

Čas

45 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

2

Hovädzie mäso* (g)

300

Maslo* (g)

20

Mrkva (ks)

2

Polohrubá múka (g)

10

Pretlak paradajkový* (g)

50

Worchestrova omáčka (ml)

5

Zemiaky (g)

200

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Tymían čerstvý

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

zemiakova kasa

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do hrnca s vodou. Varíme asi 10 minút, dokým zemiaky nezmäknú. Následne pridáme polovicu masla, soľ, čierne korenie a rozpučíme  ich napríklad vidličkou na kašu.

zelenina v hrnci

Mrkvu očistíme, nakrájame na krúžky alebo na kocky a presunieme do stredne veľkej misky. Cibuľu očistíme , nakrájame nadrobno a presunieme ku mrkve. Do misky takisto pridáme prelisovaný cesnak.

maso na panvici

Hovädzie umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme a opečieme na panvici asi 5 minút. Odložíme mäso nabok. Panvicu použijeme v ďalšom kroku.

zelenina sa vari

Do panvice po mäse necháme rozpustiť polovicu zvyšok masla a opečieme na ňom zeleninu z druhého kroku asi 5 minút. Následne pridáme worchestrovú omáčku, soľ a čierne korenie. Premiešame.

maso sa vari

Do panvice vrátime aj hovädzie mäso, posypeme múkou a premiešame. Pridáme paradajkový pretlak a 200 ml vody (2 porcie). Prikryjeme a varíme na stredne veľkom plameni asi 10 minút, dokým mrkva nezmäkne a omáčka nezhustne.

maso s kasou

Dusené mäso rozdelíme do misiek a na vrch pridáme zemiakovú kašu. Lístky tymiánu odtrhneme od stoniek a posypeme ními obsah misky. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Dusené hovädzie mäso prikryté zemiakovou kašou a rozmarínom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 423 kcal / 98 kcal, Tuky: 12 g / 2,8 g, Sacharidy: 42 g / 9,8 g, Bielkoviny: 37 g / 8,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Hovädzie mäso, Maslo, Mrkva, Polohrubá múka, Pretlak paradajkový, Worchestrova omáčka, Zemiaky, Žltá cibuľa, Tymían čerstvý, Soľ, Čierne korenie

5.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *