V rúre pečený karfiol

s kapustovo-hráškovým šalátom a ázijskou omáčkou

Ďalšia klasika trochu ináč. Zapekaný karfiol pozná asi každý z nás, a aj preto si ho poďme pripraviť trochu ináč. Nakrájame ho na malé kúsky, obalíme do vajíčka a strúhanky a zapečieme v rúre. Podávame so šalátom z červenej kapusty, mrkvy a hrachových strukov. Čerešničkou na torte bude zázvorová omáčka.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2218 kJ / 530 kcal
295 kJ / 70 kcal

Tuky

16 g

2,1 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

11 g

1,5 g

Sacharidy

74 g

9,7 g

Cukry

9 g

1,2 g

Vláknina

11 g

1,5 g

Bielkoviny

23 g

4,3 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Červená kapusta (g)

200

Cesnak (strúčik)

3

Hrachové strúky (g)

200

Javorový sirup* (mll)

30

Karfiol (ks)

1

Kukuričný škrob (g)

10

Mrkva (ks)

1

Ryžový ocot (ml)

20

Sezamový olej (ml)

20

Sójová omáčka (ml)

40

Strúhanka (g)

100

Vajíčko* (ks)

2

Zázvor (g)

40

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

karfiol

Rúru rozohrejeme na 230 stupňov. Karfiol umyjeme, zbavíme listov, odrežeme tvrdú strednú časť an porozdelujeme na menšie hlavičky.

obalovanie karfiolu

V jednej miske rozšľaháme vajíčka, soľ a čierne korenie. V do druhej misky nasypeme tretinu strúhanky. Tretinu karfiolu obalíme vajíčkom, potom strúhankou a uložíme na plech. Opakujeme ešte dvakrát. Karfiol pečieme asi 25 minút.

salat

V stredne veľkej miske spolu zmiešame tretinu prelisovaného cesnaku, tretinu javorového sirupu, polovicu sezamového oleja, polovicu ryžového octu a štvrtinu sójovej omáčky. Do misky s dresingom pridáme natenko nakrájanú kapustu, nastrúhanú mrkvu a hrášok.

zazvor v panvici

V panvici rozpálime zvyšok oleja a opečieme na ňom zvyšný prelisovaný cesnak a nastrúhaný zázvor 1 minútu. Potom ku nim pridáme 100 ml vody (2 porcie), zvyšok sójovej omáčky, javorového sirupu a ryžového octu. Premiešame a privedieme k varu.

omacka

V malej miske v 50 ml vody (2 porcie) rozpustíme škrob a slabým prúdom za stáleho miešania zmes prilejeme do panvice. Miešame a varíme dokým omáčka nezhustne.

peceny karfiol

Polovicu taniera vyplníme kapustovým šalátom a zvyšok bude tvoriť opečný karfiol z rúry, ktorý polejeme omáčkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

V rúre pečený karfiol s kapustovo-hráškovým šalátom a ázijskou omáčkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 530 kcal / 70 kcal, Tuky: 16 g / 2,1 g, Sacharidy: 74 g / 9,7 g, Bielkoviny: 23 g / 4,3 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená kapusta, Cesnak, Hrachové strúky, Javorový sirup, Karfiol, Kukuričný škrob, Mrkva, Ryžový ocot, Sezamový olej, Sójová omáčka, Strúhanka, Vajíčko, Zázvor, Soľ, Čierne korenie

6.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *