Restované kuracie prsia

s tekvicovo-jablčnou zmesou, kuskusom a čerstvým šalátom

Snáď máte dostatočne veľké taniere, pretože porcie tohto jedla, ktorého hlavnými zložkami sú kuracie prsia, tekvica, kuskus a špenát si ich budú vyžadovať. Aj napriek preplnenému tanieru sa aj tento recept zmestí do našej kategórie fit (do 700 kalórií na porciu). Dokonca sme si ešte nechali rezervu, keďže sme neprekročili ani hranicu 600 kalórií.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2448 kJ / 585 kcal
360 kJ / 86 kcal

Tuky

18 g

2,6 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

1,9 g

Sacharidy

60 g

8,8 g

Cukry

32 g

4,7 g

Vláknina

5 g

0,7 g

Bielkoviny

41 g

6,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Červená cibuľa (ks)

0,5

Cherry paradajky (g)

100

Dijónska horčica (g)

5

Jablčný ocot (ml)

30

Jablko Granny Smith (ks)

1

Kuracie prsia* (g)

300

Kuskus (g)

100

Med (g)

20

Olivový olej (ml)

30

Polohrubá múka (g)

10

Špenát baby (g)

70

Tekvica maslová (ks)

0,5

Petržlenová vňať

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

10. Horčica a výrobky z nej

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

kuskus

Do hrnca dáme variť 200 ml osolenej vody (2 porcie). Keď zovrie, tak vypneme plyn, prisypeme kuskus, premiešame a necháme zakryté pod pokrievkou 10 minút.

prsia na panvici

Kuracie prsia pritlačíme ku podložke a prerežeme ich vodorovným rezom na tenšie filety. Osolíme, okoreníme čiernym korením, poprášime múkou a na tretine olivového oleja ich opečieme z každej strany po 5 minút.

tekvica jablka a cibula v panvici

Do stredne veľkej misky postupne vkladáme nadrobno nakrájanú cibuľu, jablko zbavené jadierok nakrájané na tenké mesiačiky a tekvicu zbavenú jadierok a šupky nakrájanú na kocky. Na polovici zvyšného oleja zmes opekáme 5 minút v panvici po mäse.

dresing

V miske po tekvici spolu zmiešame zvyšok olivového oleja, tretinu jablčného octu, polovicu horčice, soľ a čierne korenie. 

Do panvice pridáme zvyšok horčice, med, zvyšok octu a 200 ml vody (2 porcie). Varíme ďalších 5 minút.

salat

Do misky s dresingom pridáme umytý špenát a rozpolené cherry paradajky. Premiešame. 

Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a odložíme nabok. 

Ak tekvica ešte nie je mäkká, varíme ešte pár minút navyše.

kuracie prsia s kuskusom

Na polovicu taniera uložíme kuskus. Druhú polovicu taniera zaplníme čerstvým šalátom. Na kuskus ďalej pridáme zmes z panvice a kuracie prsia. Tanier nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Restované kuracie prsia s tekvicovo-jablčnou zmesou, kuskusom a čerstvým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 585 kcal / 86 kcal, Tuky: 18 g / 2,6 g, Sacharidy: 60 g / 8,8 g, Bielkoviny: 41 g / 6,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená cibuľa, Cherry paradajky, Dijónska horčica, Jablčný ocot, Jablko Granny Smith, Kuracie prsia, Kuskus, Med, Olivový olej, Polohrubá múka, Špenát baby, Tekvica maslová, Petržlenová vňať, Soľ, Čierne korenie

6.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *