Vegánsky “Mac & Cheese”

s pečenými hubami, paradajkami a čerstvou bazalkou

Mnoho úžasných pokrmov si vegani nemôžu vychutnať. Našťastie v dnešnej dobe pribúdajú stále nové výrobky a riešenia, ako vytvoriť náhrady jedál a surovín, ktoré chutia ako by boli pôvodom živočíšne, ale žiadne zvieratko pri nich netrpelo. Čo stojí za zmienku, tak tento cestovinový “mekenčíz” sa dokonca vošiel do 500 kalórií na porciu.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2038 kJ / 487 kcal
443 kJ / 105 kcal

Tuky

14 g

3,0 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

3,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,0 g

Sacharidy

75 g

16,3 g

Cukry

3 g

0,7 g

Vláknina

3 g

0,7 g

Bielkoviny

14 g

3,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cherry paradajky (g)

200

Dijónska horčica (g)

20

Kolienka (g)

150

Kukuričný škrob (g)

10

Olivový olej (ml)

30

Paprika zelená (ks)

1

Šampiňóny* (g)

200

Sójové mlieko* (ml)

200

Bazalka

 

Granulovaný cesnak

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

zeleninova zmes v pekaci

Rúru nastavíme na 220 stupňov. Šampiňóny umyjeme, nakrájame na plátky a presunieme do veľkej misky. Papriku zbavíme jadierok, nakrájame na malé kocky a spolu s paradajkami pridáme ku hubám. Pokropíme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme 15 minút.

cestoviny

Do osolenej vriacej vody dáme variť kolienka. Varíme dokým cestovina nezmäkne – asi 7 minút. Precedíme cez sitko pod tečúcou studenou vodou a necháme odkvapkať nadbytočnú tekutinu.

omacka

V druhom hrnci spolu zmiešame mlieko, zvyšok olivového oleja, škrob, horčicu a granulovaný cesnak. Privedieme k varu a miešame, dokým omáčka nezhustne. Vypneme plyn a pokračujeme ďalším krokom.

zmiesane cestoviny s omackou

Odkvapkané kolienka pridáme do omáčky a dôkladne premiešame. Ak ešte čakáme na zeleninu, kým sa dopečie, tak tesne pred servírovaním môžeme cestoviny s omáčkou ešte prihriať.

vegansky mac & cheese

Zeleninu pečieme dokým paradajky nezačnú praskať. Potom cestoviny s omáčkou presunieme do misiek, prikryjeme opečenou zeleniou a hubami a posypeme na pásiky nakrájanou čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Vegánsky “Mac & Cheese” s pečenými hubami, paradajkami a čerstvou bazalkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 487 kcal / 105 kcal, Tuky: 14 g / 3,0 g, Sacharidy: 75 g / 16,3 g, Bielkoviny: 14 g / 3,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cherry paradajky, Dijónska horčica, Kolienka, Kukuričný škrob, Olivový olej, Paprika zelená, Šampiňóny, Sójové mlieko, Bazalka, Granulovaný cesnak, Soľ, Čierne korenie

5.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *