Grilovaný halibut

s rascovou ryžou a avokádovo-kukuricovým šalátom

V množstve lososových receptov prichádza po čase opäť niekto iný. Halibut grónsky má veľmi lahodné jemné mäso, a preto je potrebné s ním zaobchádzať opatrne, aby sa nám hneď nerozpadol. Rybu podávame so sviežim kukuricovo-avokádovým šalátom a ryžou ochutenou rascou. Doplníme šťavou z čerstvej limetky.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2711 kJ / 648 kcal
589 kJ / 140 kcal

Tuky

19 g

4,1 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

14 g

3,0 g

Sacharidy

70 g

15,2 g

Cukry

1 g

0,2 g

Vláknina

5 g

1,1 g

Bielkoviny

44 g

9,6 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Avokádo* (ks)

1

Cesnak (strúčik)

1

Halibut* (g)

300

Jalapeño (ks)

1

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Jasmínová ryža (g)

100

Kukurica* (g)

100

Limetka (ks)

0,5

Olivový olej (ml)

10

Paradajky krájané* (g)

200

Paprika sladká mletá

 

Rasca

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

ryza

Jeden diel ryže dáme variť do dvoch dielov osolenej vody. Okoreníme rascou a čiernym korením a privedieme k varu. Následne plameň stíšime a varíme mierne zakrýté, dokým sa voda neodparí. Nakoniec vypneme plyn a necháme zakryté.

jarna cibulka

Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska a opečieme spolu s prelisovaným cesnakom na polovici olivového oleja na stredne veľkom plameni asi 5 minút. Vyberieme z panvice a odložíme nabok.

salat

Do stredne veľkej misky postupne vkladáme kukuricu, avokádo zbavené kôstky a šupky nakrájané na kocky, jalapeños zbavené jadierok a nakrájané nadrobno, krájané paradajky premyté cez sitko, soľ, čierne korenie a papriku. Premiešame.

halibut v panvici

Rybu umyjeme a osušíme. Okoreníme soľou a čiernym korením a v panvici po cibuľke opekáme na zvyšku olivového oleja asi 4 minúty na stranu.

halibut

Nakoniec pridáme ku šalátu opečenú cibuľku a cesnak. Limetku nakrájame na mesiačiky. Taniere vyplníme šalátom, ryžou a opečenou rybou. Dozdobíme limetkou, ktorou potom pokropíme rybu. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Grilovaný halibut s rascovou ryžou a avokádovo-kukuricovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 648 kcal / 140 kcal, Tuky: 19 g / 4,1 g, Sacharidy: 70 g / 15,2 g, Bielkoviny: 44 g / 9,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Cesnak, Halibut, Jalapeño, Jarná cibuľka, Jasmínová ryža, Kukurica, Limetka, Olivový olej, Paradajky krájané, Paprika sladká mletá, Rasca, Soľ, Čierne korenie

9.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *