Francúzske ratatoulle

s pečeným vajíčkom, fetou a cesnakovým chlebom

Francúzska kuchyňa je rozmanitá a možno našim končinám cudzia. To vôbec nevadí, pretože máte nás, aby sme vám ju ku vám priviezli. Ratatouille (ratatuj) je krásna animovaná rozprávka, ale takisto výborne francúzske jedlo. Nechajte sa nami previesť na francúzsky vidiek a vyskúšajme, čím nás ponúknu.

  #hviezdoukuchyne

ratatouille

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2457 kJ / 587 kcal
423 kJ / 101 kcal

Tuky

32 g

5,5 g

nasýtené mastné kyseliny

12 g

2,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

14 g

2,4 g

Sacharidy

42 g

7,2 g

Cukry

7 g

1,2 g

Vláknina

10 g

1,7 g

Bielkoviny

31 g

5,3 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Šampiňóny (g)

200

Feta* (g)

100

Vajíčko* (ks)

4

Baklažán (ks)

1

Cesnak (strúčik)

2

Červená cibuľa (ks)

0,5

Paradajka (ks)

1

Kaiserka (ks)

2

Cuketa (ks)

1

Olivový olej (ml)

20

Talianske korenie

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

zelenina nakrajana

Dôkladne umyjeme všetku zeleninu a môžeme začať krájať. Baklažan a cuketu zbavíme jedného konca, očistíme a nakrájame na malé kocky. Paradajku a šampiňóny umyjeme a nakrájame. Všetky tieto suroviny odložíme do stredne veľkej misky.

cibula v panvici

Očistíme a na pásiky nakrájame cibuľu. Cesnak očistíme a prelisujeme. olovicu Cibuľu a polovicu cesnaku a opražíme na polovici olivového oleja v hlbokej panvici. Opekáme 3 minúty, a potom pridáme zeleninu z misky.

zelenina sa dusi

Zeleninu osolíme, okoreníme talianskými bylinkami, čiernym korením a premiešame. Panvicu prikryjeme a na stredne veľkom plameni varíme 10 minút. Občas premiešame.

natrete bagety

Zapneme rúru na 200 stupňov. Na plech rozprestrieme papier na pečenie a uložíme naň rozpolené pečivo, ktoré natrieme olivovým olejom, cesnakom, osolíme, okoreníme čiernym a talianským korením. Pečieme v rúre asi 3 minúty.

vajicka so zeleninou

Vareškou vytvoríme v ratatouille dierky, do ktorých rozbijeme vajíčka a varíme ešte asi 3 minúty. Keď je už bielko takmer uvarené, zakryjeme panvicu a varíme ďalšiu minútu.

ratatouille

Ratatouille s vajíčkami rozdelíme do tanierov, posypeme nadrobenou fetou a podávame s cesnakovým chlebom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Francúzske ratatoulle s pečeným vajíčkom, fetou a cesnakovým chlebom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 587 kcal / 101 kcal, Tuky: 32 g / 5,5 g, Sacharidy: 42 g / 7,2 g, Bielkoviny: 31 g / 5,3 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Baklažán, Červená cibuľa, Cesnak, Cuketa, Feta, Kaiserka, Olivový olej, Paradajka, Šampiňóny, Vajíčko, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

5.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *