Šošovicovo-listový šalát

s paradajkami, avokádom a cesnakovým chlebom

Ak ste už skúsili niektorý z predošlých receptov, kde kombinujeme teplé suroviny so šalátom, tak už isto viete, že takáto kombinácia vôbec nie je na zahodenie a nemala by sa prehliadať. Preto rozširujeme recepty aj tohto druhu, s ďalšími kombináciami šalátu a teplých ingrediencií. #hviezdoukuchyne

sosovicovy salat

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1912 kJ / 457 kcal
708 kJ / 169 kcal

Tuky

23 g

8,5 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

17 g

6,3 g

Sacharidy

64 g

23,7 g

Cukry

5 g

1,9 g

Vláknina

23 g

8,5 g

Bielkoviny

20 g

7,4 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Avokádo (ks)

1

Šošovica (g)

100

Cesnak (strúčik)

4

Kaiserka (ks)

2

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Šalátový mix (g)

70

Paradajka (ks)

1

Dijónska horčica (g)

10

Tmavé balsamico (ml)

10

Olivový olej (ml)

20

Talianske korenie

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

sosovica

Šošovicu premyjeme a dáme ju variť do hrnca. Na jeden diel šošovice použijeme dva diely osolenej vody. Privedieme k varu a stíšime plameň. Varíme dokým sa voda neodparí. 

mix na chlieb

Zapneme rúru na 170 stupňov. Kým sa rozohreje, zmiešame v miske polovicu olivového oleja, talianske korenie a prelisovaný cesnak. Natrieme ním prerezané pečivo a presunieme do rúry, kde ho opekáme 5 – 10 minút. V polovici doby pečenia ich otočíme.

dresing

Kým sa šošovica varí a pečivo pečie, pripravíme si dresing na šalát. V miske spolu zmiešame olivový olej, balsamico, horčicu, soľ a čierne korenie. 

zelenina

Keď máme dresing hotový, stačí už len pripraviť zeleninu. Jarnú cibuľku a paradajku umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Avokádo očistíme, zbavíme kôstky a nakrájame. Šalátový mix premyjeme vodou.

Šošovicovo-listový šalát s paradajkami, avokádom a cesnakovým chlebom

Nakrájanú zeleninu spolu zmiešame v stredne veľkej miske s uvarenou šošovicou a dresingom. Podávame s cesnakovým chlebom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Šošovicovo-listový šalát s paradajkami, avokádom a cesnakovým chlebom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 457 kcal / 169 kcal, Tuky: 23 g / 8,5 g, Sacharidy: 64 g / 23,7 g, Bielkoviny: 20 g / 7,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Cesnak, Dijónska horčica, Jarná cibuľka, Kaiserka, Olivový olej, Paradajka, Šalátový mix, Šošovica, Tmavé balsamico, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

5.79

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *