Grilované arašidovo-limetkové kura

s brokolicou, paprikou a cibuľou

Dnes si pripravíme kuracie prsia v špeciálnej marináde, ktorú si určite zamilujete. Skladá sa z olivového oleja, limetky, arašidového masla, sójovej a worchestrovej omáčky. Polovicu použijeme na marinovanie mäsa a druhú polovicu ako omáčku ku hlavnému jedlu. AK hľadáte skvelý keto recept, tak sa vám to podarilo.

    #hviezdoukuchyne

grilovane kura so zeleninou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2327 kJ / 556 kcal
646 kJ / 154 kcal

Tuky

36 g

10,0 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

22 g

1,6 g

Sacharidy

15 g

4,2 g

Cukry

6 g

1,7 g

Vláknina

2 g

0,6 g

Bielkoviny

41 g

11,4 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Brokolica (g)

250

Kuracie prsia* (g)

300

Cesnak (strúčik)

1

Limetka (ks)

1

Červená paprika (ks)

0,5

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Olivový olej (ml)

50

Arašidové maslo (g)

30

Sójová omáčka (ml)

20

Worchestrova omáčka (ml)

10

Koriander 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

marinada

V miske spolu zmiešame polovicu olivového oleja, šťavu z polovice limetky, prelisovaný cesnak, arašidové maslo, sójovú omáčku, worchestrovú omáčku a deci vody. Premiešame. Ak je marináda príliš hustá, pridáme viac vody. Rozdelíme do 2 misiek.

nakrajane prsia

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a prerežeme horizontálne, aby nám vznikli tenšie filety. Presunieme ich do misky s marinádom, dôkladne ich v nej obalíme a necháme marinovať v jednej z misiek. Druhá nám poslúží ako omáčka.

cibula v panvici

Kým sa mäso marinuje, ugrilujeme si zeleninu. Cibuľu očistíme, nakrájame na hrubé krúžka a na panvici s olivovým olejom opekáme asi 4 minúty.

brokolica a paprika

Brokolicu umyjeme, osušíme a porozdeľujeme na menšie hlavičky. Papriku umyjeme, zbavíme semienok a nakrájame na pásiky. Keď sa cibuľa dopečie, pridáme zeleninu do panvice a opekáme asi 5 minút, kým sa nestane chrumkavou.

kura s omackou v panvici

Po tom, čo sme zeleninu už opiekli prichádza na rad aj kura. Premiestníme ho z marinády do panvice a opekáme 5 minút z každej strany. 

grilovane kura so zeleninou

Opečenú zeleninu a mäsko premiestníme na tanier. Podávame so zvyšnou marinádou, ktorá nebola v kontakte so surovým mäsom, nakrájaným koriandrom a druhou polovicou limetky nakrájanej na polmesiačiky. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Grilované arašidovo-limetkové kura s brokolicou, paprikou a cibuľou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 556 kcal / 154 kcal, Tuky: 36 g / 10 g, Sacharidy: 15 g / 4,2 g, Bielkoviny: 41 g / 11,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Arašidové maslo, Brokolica, Červená paprika, Cesnak, Kuracie prsia, Limetka, Olivový olej, Sójová omáčka, Worchestrova omáčka, Žltá cibuľa, Koriander, Soľ, Čierne korenie

6.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *