Grilované bravčové plece

s varenými zemiakmi, fazuľkou a dijónsko-kaparovým dresingom

Šťavnaté kúsky bravčového mäsa doplníme s chrumkavou zelenou fazuľkou, čerstvým polníčkom, varenými zemiakmi v horčicovo-medovom dresingu s kaparami. Až 35 gramov bielkovín, len 26 gramov sacharidov, 25 minút varenia, bez lepku a laktózy. Lepšie raz ochutnať ako stokrát počut alebo vidieť.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2452 kJ /
586 kcal
598 kJ /
143 kcal

Tuky

38 g

9,3 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,2 g

Sacharidy

26 g

6,3 g

Cukry

9 g

2,2 g

Vláknina

2 g

0,5 g

Bielkoviny

35 g

8,5 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie

Bravčové plece* (g)

300

Cesnak (strúčik)

2

Dijónska horčica (g)

10

Kapary* (g)

10

Med (g)

5

Olivový olej (ml)

20

Polníček (g)

100

Vínny ocot biely (ml)

10

Zelená fazuľka* (g)

150

Zemiaky (g)

200

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

4. Ryby a výrobky z nich

8. Orechy a výrobky z nich

10. Horčica a výrobky z nej

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

fazulka v hrnci

Hrniec so slanou vodou položíme na sporák a zapneme horák.  Do vriacej vody vložíme na 3 minúty zelenú fazuľku.

zemiaky v hrnci

Následne fazuľku vyberieme a do vody vložíme zemiaky. Varíme asi 15 minút, dokým zemiaky nezmäknú.

steaky masa

Bravčové mäso narežeme na dva rovnaké plátky. V panvici rozohrejeme polovicu olivového oleja a opečieme na ňom mäso z každej strany po 5 minút. Nakoniec ho nakrájame na pásiky.

korenie

Do stredne veľkej misky postupne vkladáme horčicu, prelisovaný cesnak, olej, med, ocot, soľ, čierne korenie a nadrobno nakrájané kapary. Premiešame. 

salat

Do misky s dresingom vložíme fazuľku a ochladené uvarené zemiaky.

grilovane bravcove plece

Taniere vystelieme polníčkom. Prikryjeme ho mäsom a zemiakovým šalátom. Pokvapkáme výpekom z panvice. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Grilované bravčové plece s varenými zemiakmi, fazuľkou a dijónsko-kaparovým dresingom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 586 kcal / 143 kcal, Tuky: 38 g / 9,3 g, Sacharidy: 26 g / 6,3 g, Bielkoviny: 35 g / 8,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bravčové plece, Cesnak, Dijónska horčica, Kapary, Med, Olivový olej, Polníček, Vínny ocot biely, Zelená fazuľka, Zemiaky, Soľ, Čierne korenie

5.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *