Grilované cesnakové krevetové špajle

s “piña colada” kapustovým šalátom a jasmínovou ryžou

Napichovanie maličkých kreviet na špajlu môže byť trochu pracné, ale výsledok stojí za to. Takisto existuje možnosť kúpiť krevety väčšie a ušetríte si tým veľkú časť práce. Krevety na špajly marinujeme v cesnakovo-petržlenovej marináde a doplníme šalátom z červenej kapusty, ananásu, kokosu a jogurtu. Ťažko to opísať slovami, je to treba skúsiť.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2243 kJ / 536 kcal
534 kJ / 127 kcal

Tuky

21 g

5,0 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

1,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

6 g

1,4 g

Sacharidy

60 g

14,3 g

Cukry

10 g

2,4 g

Vláknina

3 g

0,7 g

Bielkoviny

30 g

g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Ananás* (ks)

0,25

Červená kapusta (g)

100

Cesnak (strúčik)

2

Citrón (ks)

0,5

Dijónska horčica (g)

10

Grécky jogurt* (g)

100

Jablčný ocot (ml)

10

Jasmínová ryža (g)

100

Kokos strúhaný (g)

25

Krevety* (g)

200

Olivový olej (ml)

20

Petržlenová vňať

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

2. Kôrovce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

12. Oxid siričitý a siričitany

14. Mäkkýše a výrobky z nich

Postup

ryza sa vari

Jeden diel ryže dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody a privedieme k varu. Následne stíšime plameň a varíme mierne zakryté, dokým sa voda neodparí. Nakoniec vypneme plyn a necháme zakryté.

dresing

V miske spolu zmiešame prelisovaný cesnak, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, šťavu z citróna, polovicu olivového oleja,  soľ a čierne korenie. Ak máme krevety zmrazené, rozmrazíme ich pod tečúcou vodou a obalíme v tejto marináde. Odložíme nabok.

drhuy dresing

V druhej miske spolu zmiešame grécky jogurt, nastrúhaný kokos, jablčný ocot, dijónsku horčicu a soľ. Odložíme nabok.

salat

Do tretej misky postupne vkladáme ananás zbavený šupky nakrájaný na malé kúsky a nastrúhanú červenú kapustu. Prilejeme dresing z predchádzajúceho kroku a dôkladne premiešame.

krevety na panvici

Krevety postupne napichujeme jednu po druhej na špajle a odložíme na tanier. Ak sú všetky pripravené, rozpálime druhú polovicu oleja a opečieme na ňom špajle po 5 minút z každej strany.

krevetove spajly

Tretinu taniera vyplníme jasmínovou ryžou a zvyšok kapustovo-ananasový šalát. Na vrch uložíme opečené krevetové špajle. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Grilované cesnakové krevetové špajle s “piña colada” kapustovým šalátom a jasmínovou ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 536 kcal / 127 kcal, Tuky: 21 g / 5,0 g, Sacharidy: 60 g / 14,3 g, Bielkoviny: 30 g / 7,1 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Ananás, Červená kapusta, Cesnak, Citrón, Dijónska horčica, Grécky jogurt, Jablčný ocot, Jasmínová ryža, Kokos strúhaný, Krevety, Olivový olej, Petržlenová vňať, Soľ, Čierne korenie

6.79

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *