Striplion steak

so šalátom, nivou a cesnakovo-pažítkovým crostini

Steak, steak, steak. Pripravte si svieži šalát z mixu listovej zeleniny, nivy a dresingu s pažítkou a cesnakom. Mäsko si prichystá každý podľa toho, ako mu chutí, no a ako čerešničku si pripravíme ešte cesnakový chlieb. Všetko sa stretne v jednom tanieri a vytvorí nám to povestné nebíčko v papuľke.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2766 kJ / 661 kcal
709 kJ / 169 kcal

Tuky

39 g

10,0 g

nasýtené mastné kyseliny

9 g

2,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

3,3 g

Sacharidy

35 g

9,0 g

Cukry

4 g

1,0 g

Vláknina

3 g

0,8 g

Bielkoviny

43 g

11,0 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

2

Cherry paradajky (g)

100

Citrón (ks)

0,5

Dijónska horčica (g)

5

Kaiserka (ks)

2

Med (g)

5

Niva* (g)

50

Nízka roštenka (Striploin steak)* (g)

300

Olivový olej (ml)

30

Šalátový mix (g)

140

Drvené chilli

 

Pažítka

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

pazitka s cesnakom

Pažítku nasekáme nadrobno. Cesnak očistíme a prelisujeme. Jednu polovicu pažítky a cesnaku presunieme do malej misky. Prilejeme tretinu olivového oleja, prisypeme chilli a soľ. Premiešame a odložíme nabok.

dresing

Druhú polovicu pažítky a cesnaku presunieme do stredne veľkej misky. Prilejeme polovicu zvyšného olivového oleja, šťavu z citróna, dijónsku horčicu, med, soľ a čierne korenie. Premiešame a odložíme nabok.

zemla s pazitkou

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov. Pečivo rozrežeme na polku, potrieme zmesou z prvého kroku a dáme zapiecť do rúry na 5 minút. Keď sú žemle chrumkavé, vyberieme ich z rúry a rozrežeme na dva menšie kúsky.

steak na panvici

Steak umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme čiernym korením. Na zvyšku olivového oleja pečieme podľa vlastných preferencií 2 – 5 minút z každej strany. Nakoniec ho presunieme na dosku na krájanie a narežeme na menšie kúsky.

salat

Do misky s dresingom postupne vkladáme rozpolené paradajky, nadrobenú nivu a šalátový mix. Premiešame.

steak so salatom

Taniere vyplníme šalátom, prikryjeme steakom a doplníme opečeným pečivom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Striplion steak so šalátom, nivou a cesnakovo-pažítkovým crostini

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 661 kcal / 169 kcal, Tuky: 39 g / 10,0 g, Sacharidy: 35 g / 9,0 g, Bielkoviny: 43 g / 11,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Cherry paradajky, Citrón, Dijónska horčica, Kaiserka, Med, Niva, Nízka roštenka (Striploin steak), Olivový olej, Šalátový mix, Drvené chilli, Pažítka, Soľ, Čierne korenie

9.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *