Vegetariánska ostrokyslá polievka

s hlivou, kelom, tofu a jarnou cibuľkou

Polievka mnohými odsudzovaná a inými milovaná. Takto vám prinášame už druhú verziu tejto legendárnej ázijskej polievky. Hlavnou zložkou bude kel, tofu a hliva. Zahusťujeme škrobom a nie solamilom a na konci rozšľahané vajíčka doplnia celú atmosféru. Ak potrebujete pomôcť so surovinami, tak prejdite na koniec receptu.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
728 kJ / 174 kcal
155 kJ / 37 kcal

Tuky

9 g

1,9 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

6 g

1,3 g

Sacharidy

15 g

3,2 g

Cukry

1 g

0,2 g

Vláknina

2 g

0,4 g

Bielkoviny

8 g

1,7 g

Čas

45 minút

Suroviny na 4 porcie

Cesnak (strúčik)

2

Hliva* (g)

100

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Kel (g)

200

Kukuričný škrob (g)

20

Mrkva (ks)

1

Sezamový olej (ml)

20

Sladká chilli omáčka (ml)

60

Sójová omáčka (ml)

20

Tofu údené* (g)

160

Trstinový cukor (g)

5

Vajíčko* (ks)

2

Zázvor (g)

40

Zeleninový bujón (ks)

1

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

zazvor v hrnci

Na začiatok si pripravíme všetkú zeleninu a huby. Cesnak očistíme a prelisujeme, zázvor očistíme a nastrúhame, kel nakrájame na tenké pásiky, mrkvu na malé kocky, tofu na malé kocky a huby na pásiky.

zelenina v hrnci

V hrnci rozpálime sezamový olej a opečieme na ňom 3 minúty prelisovaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Následne prisypeme nakrájanú zeleninu a tofu. Premiešame a opekáme asi 2 minúty.

pridame huby do hrnca

Do hrnca pridáme aj huby, sójovú omáčku, cukor a sladkú chilli omáčku. Premiešame a varíme ďalšie 2 minúty. Zalejeme litrom vody a varíme dokým zelenina nezmäkne – asi 30 minút. Pridáme bujón a varíme ešte 5 minút.

skrob

V prípade, že má polievka málo  tekutiny, doplníme vodou z vodovodu. Ak nám už zelenina zmäkla, odložíme hrniec z plameňa. Rozpustíme v malom množsvtve vody kukuričný škrob a za stáleho miešania ho pomalým prúdom vlejeme do polievky.

uvarena polievka

Následne v hlbokom tanieri rozšľaháme vajíčka a takisto ich pomalým prúdom za stáleho miešania vlejeme do polievky. Pokračujeme v miešaní ešte 1 minútu a máme hotovo.

ostrokysla polievka

Polievku ochutnáme a poprípade dochutíme korením. Rozdelíme ju do tanierov a ozdobíme jarnou cibuľkuou nakrájanou nadrobno. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Vegetariánska ostrokyslá polievka s hlivou, kelom, tofu a jarnou cibuľkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 174 kcal / 37 kcal, Tuky: 9 g / 1,9 g, Sacharidy: 15 g / 3,2 g, Bielkoviny: 8 g / 1,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 4 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Hliva, Jarná cibuľka, Kel, Kukuričný škrob, Mrkva, Sezamový olej, Sladká chilli omáčka, Sójová omáčka, Tofu údené, Trstinový cukor, Vajíčko, Zázvor, Zeleninový bujón

2.79

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *