...

Kažúnske kuracie stehná

s cheddarom, špenátom a cibuľovo-jogurtovým dresingom

Super jednoduché, rýchle a uspokojivo chutné mäsko si priptavíte týmto receptom. Kuracie prsia obalíme zmesou korenín a opečieme na panvici. Uložíme ho na šaláte zo špenátu, avokáda a paradajok. Posypeme cheddarom a doplníme omáčkou tvorenou opečenou jarnou cibuľkou, jogurtom a cesnakom.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2762 kJ / 660 kcal
614 kJ / 146 kcal

Tuky

54 g

12,0 g

nasýtené mastné kyseliny

17 g

3,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

18 g

4,0 g

Sacharidy

8 g

1,8 g

Cukry

3 g

0,7 g

Vláknina

4 g

0,9 g

Bielkoviny

36 g

8,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Avokádo* (ks)

0,5

Cheddar* (g)

50

Cherry paradajky (g)

100

Grécky jogurt* (g)

100

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Kuracie stehno bez kosti* (g)

400

Olivový olej (ml)

30

Špenát baby (g)

140

Vínny ocot biely (ml)

10

Granulovaný cesnak

Kajenské korenie 

 

Oregano 

 

Paprika sladká mletá

Tymián

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

cibulka na panvici

Jarnú cibuľku nakrájame na krúžky. V panvici na tretine olivového oleja ju opečieme za pravidelného miešania. Opekáme asi 4 minúty. 

omacka

Kým sa cibuľka opeká, zmiešame v malej miske polovicu zvyšného oleja, grécky jogurt, ocot, granulovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Premiešame. Nakoniec do misky pridáme aj opečenú cibuľku, opäť zmes premiešame a odložíme nabok.

zmes korenin

V druhej malej miske spolu zmiešame granulovaný cesnak, sladkú mletú papriku, oregano, tymián, soľ, čierne korenie a kajenske korenie.

stehna na panvici

Kuracie stehná umyjeme, osušíme a obalíme v koreninovej zmesi z predchádzajúceho kroku. Na zvyšku olivového oleja opekáme mäso asi 5 minút z každej strany. 

salat

V stredne veľkej miske spolu zmiešame rozpolené paradajky, avokádo nakrájané na stredne veľké kocky a špenát.  Premiešame.

kuracie stehna s cheddarom

Šalát rozdelíme do tanierov. Kuracie stehná nakrájame na pásiky, uložíme na šalát. Nakoniec posypeme tanier nastrúhaným cheddarom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Kažúnske kuracie stehná s cheddarom, špenátom a cibuľovo-jogurtovým dresingom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 660 kcal / 146 kcal, Tuky: 54 g / 12,0 g, Sacharidy: 8 g / 1,8 g, Bielkoviny: 36 g / 8,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Cheddar, Cherry paradajky, Grécky jogurt, Jarná cibuľka, Kuracie stehno bez kosti, Olivový olej, Špenát baby, Vínny ocot biely, Granulovaný cesnak, Kajenské korenie, Oregano,Paprika sladká mletá, Tymián, Soľ, Čierne korenie

7.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.