Krémová kuracia “Enchilada”

s koriandrovou omáčkou, špenátom a šampiňónmi

V zmesi, ktorú tu vidíte nájdete kuracie prsia zmišané s paradajkou, hubami, cibuľou, špenátom a tortillou. Dochutené koriandrovou jogurtovou omáčkou a skryté pod roztopenou mozzarellou. Ak hľadáte prílohu, tak ju nenájdete. Ani ju nehľadajte, pretože tu absolútne nechýba. A na záver bonus: 54 gramov proteínov na porciu.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2326 kJ / 556 kcal
485 kJ / 116 kcal

Tuky

25 g

5,2 g

nasýtené mastné kyseliny

12 g

2,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

Sacharidy

26 g

5,4 g

Cukry

4 g

0,8 g

Vláknina

1 g

0,2 g

Bielkoviny

54 g

11,3 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

2

Grécky jogurt* (g)

50

Kuracie prsia* (g)

300

Maslo* (g)

20

Mozzarella* (g)

100

Polohrubá múka (g)

10

Šampiňóny* (g)

200

Špenát baby (g)

150

Tortilla 60 g (ks)

1

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Chilli

 

Koriander

 

Rasca

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

paradajka, sampinony, cibula, cesnak

Paradajku nakrájame na malé kocky a presunieme do stredne veľkej misky. Huby nakrájame na plátky a pridáme do misky s paradajkou. Cesnak očistíme a prelisujeme. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Obe presunieme do misky s paradajkou a odložíme nabok.

maso

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Na polovici masla opečieme  v panvici vhodnej do rúry zeleninu z misky a mäso. Zmes okoreníme s chilli, rascou, soľou a čiernym korením. Varíme asi 7 minút, kým zelenina nezmäkne.

omacka

Koriander nasekáme nadrobno. V hrnci rozpustíme zvyšok masla, pridáme ku nemu múku a rýchlo premiešavame. Po minúte prilejeme 100 ml vody (2 porcie) a miešame ďalej.  Osolíme, okoreníme čiernym korením a prisypeme koriander. Varíme asi 3 minúty, kým zmes nezhustne.

zmes s jogurtom a tortillou

Tortillu prerežeme na polku. Vzniknuté dve polovice uložíme na seba a znova krájame, aby nám vznikli 2 cm široké plátky. Presunieme do panvice s mäsom. Pridáme do nej aj jogurt, koriandrovú omáčku a čerstvý špenát. Varíme asi 3 minúty a obsah premiešavame.

zapeceny syr na zmesi

Zapneme rúru na 230 stupňov. Keď sa špenát zredukoval, posypeme obsah panvice mozzarellou a presunieme do rúry. Ak panvica nie je vhodná do rúry, presunieme zmes na pekáč. Pečieme kým sa syr neroztopí – asi 4 minúty.

kuracia enchilada

Keď je jedlo hotové, vyberieme ho z rúry, rozdelíme do tanierov a môžeme ísť na to. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Krémová kuracia “Enchilada” s koriandrovou omáčkou, špenátom a šampiňónmi

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 556 kcal / 116 kcal, Tuky: 25 g / 5,2 g, Sacharidy: 26 g / 5,4 g, Bielkoviny: 54 g / 11,3 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Grécky jogurt, Kuracie prsia, Maslo, Mozzarella, Polohrubá múka, Šampiňóny, Špenát baby, Tortilla 60 g, Žltá cibuľa, Chilli, Koriander, Rasca, Soľ, Čierne korenie

7.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *