Grilované kuracie prsia

s arašidovou omáčkou a chrumkavým mätovým zeleninovým šalátom

Opäť kuracie prsia. Ale opäť na nový spôsob. Prsia najprv marinujeme v marináde s chilli a cesnakom, potom grilujeme a nakoniec polejeme omáčkou z arašidového masla, medu a kurkumy. Ako prílohu použijeme zeleninu, mätu a jogurtový dresing. Naozaj jednoduché. Stačí uvariť.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2096 kJ / 501 kcal
551 kJ / 131 kcal

Tuky

28 g

7,4 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

3,4 g

Sacharidy

20 g

5,9 g

Cukry

8 g

2,4 g

Vláknina

4 g

1,2 g

Bielkoviny

41 g

10,8 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Avokádo* (ks)

0,5

Kuracie prsia* (g)

300

Cesnak (strúčik)

1

Cherry paradajky (g)

100

Uhorka (ks)

0,5

Oranžová paprika (ks)

1

Šalotka (ks)

1

Olivový olej (ml)

20

Med (g)

5

Grécky jogurt* (g)

50

Arašidové maslo* (g)

40

Ryžový ocot (ml)

5

Sójová omáčka (ml)

20

Kurkuma

 

Kari korenie

 

Drvené chilli

 

Sušený koriander

 

Mäta

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

Postup

omacka

V malej miske spolu zmiešame arašidové maslo, polovicu sójovej omáčky, med, kurkumu, kari korenie a sušený koriander. Dôkladne miešame a pomaličky riedime vodou, dokým nedostaneme omáčkovú konzistenciu.

marinujuce prsia

V hlbokom tanieri spolu zmiešame prelisovaný cesnak, zvyšok sójovej omáčky, malý kúsok olivového oleja a chilli. Kura umyjeme, osušíme, narežeme pozdĺžne na tenké filety a obalíme cesnakovo-sójovou marinádou. Necháme marinovať.

dresing

V ďalšej malej miske si pripravíme dresing. Zmiešame v nej zvyšok olivového oleja, grécky jogurt, ryžový ocot, soľ a čierne korenie.

zelenina

Kuracie prsia opečieme na panvici po 5 minút z každej strany na stredne veľkom plameni. Medzitým si pripravíme šalát. Do stredne veľkej misky postupne vkladáme rozpolené cherry paradajky a šalotku nakrájanú na tenké polmesiačiky.

salat

Do misky ďalej pridáme papriku zbavenú jadierok nakrájanú na malé kocky, avokádo vybraté zo šupky nakrájané na malé kocky, uhorku rozrezanú na štvrtiny a nakrájanú na plátky. Nakoniec nasekáme mätu, pridáme ju ku šalátu. Premiešame. Prilejeme dresing a opäť premiešame.

kuracie prsia s omackou

Šalát rozdelíme do tanierov. Doplníme opečeným kuracím mäsom, ktoré polejeme arašidovou omáčkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Grilované kuracie prsia s arašidovou omáčkou a chrumkavým mätovým zeleninovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 501 kcal / 131 kcal, Tuky: 28 g / 7,4 g, Sacharidy: 20 g / 5,9 g, Bielkoviny: 41 g / 10,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Kuracie prsia, Cesnak, Cherry paradajky, Limetka, Oranžová paprika, Šalotka, Olivový olej, Med, Grécky jogurt, Arašidové maslo, Ryžový ocot, Sójová omáčka, Kurkuma, Kari korenie, Drvené chilli, Sušený koriander, Mäta, Soľ, Čierne korenie

6.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *