Grilovaný Ribeye steak

s pečenými cherry paradajkami, cesnakom a petržlenovou vňaťou

Tento týždeň si pripravíme steak s veľmi zaujímavou prílohou. Cherry paradajky zapečieme v rúre s celými strúčikmi cesnaku. Pridáme ku ním korenie, trstinový cukor a olivový olej. Túto zmes podávame na gréckom jogurte, ktorý sme si zmiešali so šťavou a kôrou z citróna. Takto si teda doplníme šťavnatý hovädzí steak.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2146 kJ /
513 kcal
438 kJ /
104 kcal

Tuky

29 g

5,9 g

nasýtené mastné kyseliny

9 g

1,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

11 g

2,2 g

Sacharidy

15 g

3,1 g

Cukry

10 g

2,0 g

Vláknina

2 g

0,4 g

Bielkoviny

48 g

9,8 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

6

Cherry paradajky (g)

400

Citrón (ks)

1

Grécky jogurt* (g)

200

Olivový olej (ml)

30

Ribeye steak* (g)

300

Trstinový cukor (g)

5

Drvené chilli

 

Petržlenová vňať

 

Rasca

 

Sušený koriander 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

paradajky a cesnak

Rozohrejeme rúru na 230 stupňov. Na plech uložíme paradajky a cesnak v šupke. Okoreníme soľou, drveným chilli, rascou a koriandrom. Pokvapkáme polovicou oleja a posypeme cukrom. Pečieme v rúre 15 minút.

maso v panvici

Steak umyjeme, osušíme, okoreníme soľou a čiernym korením a opečieme na zvyšku oleja podľa vlastných preferencií, 2 až 5 minút na stranu.

citron a struhadlo

V miske spolu zmiešame kôru a šťavu z citróna a grécky jogurt. Odložíme nabok.

Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.

Grilovaný Ribeye steak s pečenými cherry paradajkami

Opečený cesnak opatrne vyberieme z obalu. Steak nakrájame na pásy. Polovicu taniera vyplníme mäsom a druhú potrieme citrónovým jogurtom, na ktorý uložíme paradajky s cesnakom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Grilovaný Ribeye steak s pečenými cherry paradajkami, cesnakom a petržlenovou vňaťou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 513 kcal / 104 kcal, Tuky: 29 g / 5,9 g, Sacharidy: 15 g  / 3,1 g, Bielkoviny: 48 g / 9,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Cherry paradajky, Citrón, Grécky jogurt, Olivový olej, Ribeye steak, Trstinový cukor, Drvené chilli, Petržlenová vňať, Rasca, Sušený koriander, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

10.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *