Zapekané zemiakové gnocchi

s cesnakovým špenátom, ricottou a čerstvou bazalkou

Ak sa vám zdá, že na obrázku žiadne gnocchi nevidíte, tak je to preto, lebo sú skryté. Varené zemiakové gnocchi zapečieme v rúre a prikryjeme vrstvou cesnakového špenátu zmiešaného s ricottou, paradajkovou omáčkou a nakoniec nastrúhanou mozzarellou. Doplníme čerstvou bazalkou.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2837 kJ /
678 kcal
567 kJ /
135 kcal

Tuky

27 g

5,4 g

nasýtené mastné kyseliny

14 g

2,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

6 g

1,2 g

Sacharidy

78 g

15,6 g

Cukry

25 g

5,0 g

Vláknina

4 g

0,8 g

Bielkoviny

28 g

5,6 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

2

Gnocchi* (g)

300

Mozzarella* (g)

50

Olivový olej (ml)

10

Pretlak paradajkový* (g)

200

Ricotta* (g)

200

Šalotka (ks)

1

Špenát baby (g)

140

Vajíčko* (ks)

1

Bazalka

 

Talianske korenie

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

gnocchi v hrnci

Do osolenej vriacej vody nasypeme gnocchi a varíme ich 3-5 minút. Následne ich scedíme a odložíme nabok.

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov.

spenat v panvici

Cesnak prelisujeme, šalotku očistíme a nasekáme nadrobno a opečieme na polovici oleja 2 minúty. Následne pridáme špenát a varíme, dokým sa nezredukuje. Odložíme nabok.

paradajkova omacka

V malej miske spolu zmiešame paradajkový pretlak, talianske korenie a soľ.

V druhej miske spolu zmiešame ricottu, vajíčko, talianske korenie, soľ, čierne korenie a špenátovú zmes z panvice.

pamvica pred pecenim

Do panvice vhodnej do rúry uložíme uvarené gnochhi, ktoré pokryjeme syrovo-špenátovou zmesou a paradajkovou omáčkou. Nakoniec pokryjeme nastrúhanou mozzarellou. Pečieme v rúre 10 minút.

Zapekané zemiakové gnocchi s cesnakovým špenátom

Keď sa mozzarella začne pripekať, vyberieme z rúry a posypeme na pásiky nakrájanou bazalkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Zapekané zemiakové gnocchi s cesnakovým špenátom, ricottou a čerstvou bazalkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 678 kcal / 135 kcal, Tuky: 27 g / 5,4 g, Sacharidy: 78 g  / 15,6 g, Bielkoviny: 28 g / 5,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Gnocchi, Mozzarella, Olivový olej, Pretlak paradajkový, Ricotta, Šalotka, Špenát baby, Vajíčko, Bazalka, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

6.79

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *