Hovädzí hamburger

s balsamikovou BBQ omáčkou, portobello hubami a červenou paprikou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2770 kJ /
662 kcal
543 kJ /
129 kcal

Tuky

34 g

6,7 g

nasýtené mastné kyseliny

9 g

1,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

15 g

2,9 g

Sacharidy

55 g

12,3 g
Cukry

19g

2 g

Vláknina

6,8 g

1,3 g

Bielkoviny

30 g

5,9 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Červená cibuľa (ks)

0,5

Červená paprika (ks)

1

Dijónska horčica (g)

20

Hovädzie mäso mleté* (g)

200

Huby Portobello* (ks)

2

Kaiserka (ks)

2

Kapary* (g)

50

Kečup* (g)

50

Olivový olej (ml)

20

Sušené paradajky* (g)

40

Tmavé balsamico (ml)

50

Trstinový cukor (g)

10

Worchestrova omáčka (ml)

10

Granulovaný cesnak

 

Sušený petržlen

 

Talianske korenie

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

suroviny na omacku
V hrnci spolu zmiešame balsamico, horčicu, cukor, polovicu granulovaného cesnaku, kečup, worchestrovu omáčku soľ a čierne korenie. Premiešame, privedieme k varu, stíšime plameň a varíme asi 5 minút, dokým nám nevznikne omáčka.
zelenian v panvici
Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na pásiky. Huby nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky. Na polovici oleja opekáme zeleninu spolu s talianským korením soľou a čierným korením. Opekáme asi 10 minút a priebežne premiešavame.
maso s kaparami
Sušené paradajky a kapary nakrájame nadrobno. Presunieme do stredne veľkej misky. Pridáme mleté mäso, sušenú petržlenovú vňať, zvyšok granulovaného cesnaku soľ a čierne korenie. Dôkladne rukou premiešame.
maso v tekvici
Zo zmesi v miske vytvarujeme placky a opekáme na zvyšku oleja po 5 minút z každej strany. Obracačkou ich pritlačíme ku panvici, aby si placky zachovali tvar.
zemla v panvici
V panvici po burgroch môžeme opiecť prekrojené žemle.
Hovädzí hamburger s balsamikovou BBQ omáčkou
Spodnú časť žemle prikryjeme opečeným mäsom, polejeme omáčkou z prvého kroku, pokryjeme časťou opečenej zeleniny a prikryjeme druhou polkou žemle. Podávame so zvyšnou zeleninou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Hovädzí hamburger s balsamikovou BBQ omáčkou, portobello hubami a červenou paprikou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 662 kcal / 129 kcal, Tuky: 34 g / 6,7 g, Sacharidy: 55 g / 10,8 g, Bielkoviny: 30 g / 5,9 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Červená cibuľa, Červená paprika, Dijónska horčica, Hovädzie mäso mleté, Huby Portobello, Kaiserka, Kapary, Kečup, Olivový olej, Sušené paradajky, Tmavé balsamico, Trstinový cukor, Worchestrova omáčka, Granulovaný cesnak, Sušený petržlen, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

6.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií