...

Stačí uvariť

Hovädzí steak

na karfiolovo-hubovom rizote s pažítkou

Baví nás pretvárať klasické recepty na netradičné. Baví nás to o to viac, keď sa nám to podarí tak, že to chutí ešte lepšie ako pôvodný recept. Dnes prerobíme hubové rizoto, ktoré pripravíme bez ryže a smotany. Naopak pridáme hovädzí steak, karfiol a pažítku. Čo sme nezmenili je parmezán a huby. 

   #hviezdoukuchyne

Steak na rizote

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2448 kJ / 585 kcal
531 kJ / 127 kcal

Tuky

43 g

9,3 g

nasýtené mastné kyseliny

24 g

5,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

Sacharidy

7 g

1,5 g

Cukry

2 g

0,4 g

Vláknina

4 g

0,9 g

Bielkoviny

43 g

9,3 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Karfiol (ks)

0,5

Šampiňóny (g)

100

Cesnak (strúčik)

1

Grécky jogurt* (g)

100

Parmezán* (g)

20

Šalotka (g)

1

Hovädzie mäso* (g)

300

Maslo* (g)

50

Pažítka

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

7. Mlieko a výrobky z neho

Postup

suroviny na pripravu

Polovicu masla necháme rozpustiť v panvici.

okorenene maso

Medzitým umyjeme osušíme, osolíme a okoreníme mäso. Ak je mäso príliš hrubé, rozrežeme ho na tenšie kusy, aby sa nespiekli okraje a stred ostal surový.

maso na panvici

Steak opekáme podľa hrúbky a našich preferencií medzi 2 až 5 minút na stranu. Potom ho dáme dole z panvice a prikryjeme.

sampinony v panvici

Kým sa steak opeká my umyjeme, osušíme a nakrájame na tenke plátky huby a cibuľu. V hlbšej panvici necháme roztopiť druhú polovicu masla a pridáme cibuľu nakrájanú na malé kocky – 5 minút. Pridáme huby a varíme ďalších 5 minút. Priebežne premiešavame.

karfiol na sampinonoch

Medzitým umyjeme a nastrúhame na najväčšom strúhadle karfiol. Cesnak očistíme a prelisujeme. Pridáme ich ku hubám a podlejeme  3 decami vody (2 porcie). Osolíme a okoreníme. Varíme asi 7 minút. Následne pridáme jogurt a parmezán. 

steak na rizote

Celú zmes v hrnci premiešavame a varíme ešte 5 minút, kým zmes nezhustne. Do taniera uložíme karfiolovo-hubovú zmes, na ňu položíme na plátky nakrájaný steak a posypeme nakrájanou pažitkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Hovädzí steak na karfiolovo-hubovom rizote s pažítkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 585 kcal / 127 kcal, Tuky: 43 g / 9,3 g, Sacharidy: 7 g / 1,5 g, Bielkoviny: 43 g / 9,3 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Grécky jogurt, Hovädzie mäso, Karfiol, Maslo, Parmezán, Šalotka, Šampiňóny, Pažítka, Soľ, Čierne korenie

5.09

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Nie je na sklade

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.