...

Hovädzí steak zo stehna

so žltou ryžou, uhorkovo-paradajkovým šalátom a omáčkou

Ak hľadáte recept ako oživiť váš obľúbený steak, tak sa pozrite na tento tu. Na príprave steaku nie je nič prevratné. Okoreníme rascou a koriandrom, opečieme a je to. Ale ta príloha je rozdielová. Podávame s ryžou dochutenou kurkumou, uhrokovo-paradajkovým šalátom a omáčkou, ktorá nám vznikne zmiešaním jogurtu, citróna a cesnaku. Presvedčili sme vás?

    #hviezdoukuchyne

Steak s ryzou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2218 kJ / 530 kcal
515 kJ / 123 kcal

Tuky

16 g

3,7 g

nasýtené mastné kyseliny

8 g

1,9 g

nenasýtené mastné kyseliny

6 g

1,4 g

Sacharidy

50 g

11,6 g

Cukry

6 g

1,4 g

Vláknina

2 g

0,5 g

Bielkoviny

42 g

9,8 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Basmati ryža (g)

100

Uhorka (ks)

0,5

Citrón (ks)

1

Šalotka (g)

30

Hovädzie mäso* (g)

300

Paradajka (ks)

1

Olivový olej (ml)

10

Grécky jogurt* (g)

150

Rasca

 

Cesnakový prášok

 

Oregano 

 

Kurkuma

 

Koriander

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

ryza sa vari

Jeden deiel ryže dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody. Pridáme kurkumu a privedieme k varu. Potom plameň stíšime a varíme pod mierne odkrytou pokrievkou, dokým sa voda neodparí. Následne vypneme plyn a necháme zakryté ešte 5 minút.

nakrajana cibula uhorka a paradajka

Na šalát si nadrobno nakrájame očistenú šalotku. Pridáme ku nej na kocky nakrájanú uhorku a paradajku. Prilejeme polovicu olivového oleja, oregano, soľ, čierne korenie a polovicu šťavy z citróna. Premiešame a odložíme nabok.

maso sa pecie

Mäso umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme čiernym korením, rascou a sušeným koriandrom. Na zvyšnom olivovom oleji opekáme steak z každej strany podľa našich preferencií. Približne 2 – 5 minút na stranu.

omacka

Nakoniec si pripravíme aj omáčku. V malej miske zmiešame grécky jogurt, šťavu zo zvyšku citróna, granulovaný cesnak, soľ a čierne korenie.

steak s ryzou

Mäso nakrájame na plátky a uložíme na tanier. Zvyšok taniera doplníme ryžou, šalátom a omáčkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Hovädzí steak zo stehna so žltou ryžou, uhorkovo-paradajkovým šalátom a omáčkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 530 kcal / 123 kcal, Tuky: 16 g / 3,7 g, Sacharidy: 50 g / 11,6 g, Bielkoviny: 42 g / 9,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Basmati ryža, Cesnak, Citrón, Grécky jogurt, Hovädzie mäso, Olivový olej, Paradajka, Šalotka, Uhorka, Oregano, Kurkuma, Koriander, Rasca, Soľ, Čierne korenie

6.59

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.