Kuracia Korma

s karfiolovou ryžou a nasekaným koriandrom

Ďalší prírastok do rodiny indických receptov. Jednoduchá príprava a výborná chuť nie sú jedinými dôvodmi prečo vyskúšať toto orientálne jedlo. Nahradením klasickej ryže tou karfiolovou ušetríme množstvo kalórií a vďaka tomu sa jedna porcia našej kormy zmestí nielen pod 500 ale dokonca aj pod 450 kalórií.

 #hviezdoukuchyne

kuracia korma

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1841 kJ / 440 kcal
263 kJ / 63 kcal

Tuky

26 g

3,7 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

0,9 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,3 g

Sacharidy

24 g

3,4 g

Cukry

4 g

0,6 g

Vláknina

6 g

0,9 g

Bielkoviny

26 g

3,7 g

Čas

40 minút

Suroviny na 2 porcie

Karfiol (ks)

0,5

Kuracie stehno bez kosti* (g)

300

Paradajky krájané (g)

400

Cesnak (strúčik)

2

Zázvor (g)

40

Polotučné mlieko* (ml) 

100

Hladká múka (g)

10

Žltá cibuľa (ks)

1

Olivový olej (ml)

20

Chilli

 

Kurkuma

 

Kari korenie

 

Rasca

 

Koriander

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

zazvor cibula a cesnak

Zázvor očistíme a nastrúhame. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a prelisujeme.

Mäso umyjeme, osušíme, zbavíme mastných častí a nakrájame na menšie kocky.

cibula a korenie v panvoici

V panvici rozpálime polovicu oleja a opekáme na ňom zázvor, cibuľu a cesnak na stredne veľkom plameni 3 minúty. Potom pridáme kurkumu, kari, rascu a chilli, premiešame a varíme asi 30 sekúnd.

paradajky a maso v panvici

Ďalej pridáme do panvice krájané paradajky a kuracie stehná. Premiešame, privedieme k varu, stíšime plameň, prikryjeme a varíme 10 minút.

karfiolova ryza

Karfiol umyjeme, osušíme a nastrúhame na strúhadle. V hrnci rozpálime olivový olej a opražíme na ňom nastrúhaný karfiol 7 minút. Poriadne osolíme a premiešavame.

zmes v panvici sa vari

Do panvice prilejeme mlieko a prisypeme múku. Premiešame a varíme ešte 5 minút.

kuracia korma

Uvarený karfiol a mäso servírujeme v osobitných miskách, alebo v jednej spoločnej. Nakoniec oba produkty posypeme nasekaným koriandrom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Kuracia Korma s karfiolovou ryžou a nasekaným koriandrom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 440 kcal / 63 kcal, Tuky: 26 g / 3,7 g, Sacharidy: 24 g / 3,4 g, Bielkoviny: 26 g / 3,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Hladká múka, Karfiol, Kuracie stehno bez kosti, Olivový olej, Paradajky krájané, Polotučné mlieko, Zázvor, Žltá cibuľa, Chilli, Kurkuma, Kari korenie, Rasca, Koriander, Soľ, Čierne korenie

6.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *