Hovädzí “Stroganoff” burger

s pečenými mrkvovými hranolkami s medom

Kto z nás si niekedy nedal stronagov? Hovädzie mäso s hubami a prílohou. My dnes skombinujeme tieto dve suroviny dokopy a vytvoríme z nich hamburger. Hamburger navyše vyplníme aj hubovou omáčkou a podávame s medovými mrkvovými hranolkami. Niet čo dodať. Možno pre niektorých omáčku.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2736 kJ / 654 kcal
386 kJ / 92 kcal

Tuky

34 g

4,8 g

nasýtené mastné kyseliny

13 g

1,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

6 g

0,8 g

Sacharidy

48 g

6,8 g

Cukry

9 g

1,3 g

Vláknina

5 g

0,7 g

Bielkoviny

42 g

5,9 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Mrkva (ks)

4

Šampiňóny (g)

400

Cesnak (strúčik)

2

Hovädzie mäso mleté* (g)

300

Grécky jogurt* (g)

100

Kaiserka (ks)

2

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Hladká múka (g)

5

Olivový olej (ml)

20

Med (g)

5

Worchestrova omáčka (ml)

5

Petržlenová vňať
Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

mrkvove hranolky

Rúru zapneme na 220 stupňov. Mrkvu očistíme a nakrájame na hranolky. Presunieme do misky, polejeme polovicou olivového oleja, medom, okoreníme soľou a čiernym korením. Premiešame a presunieme na papier na pečenie. Plech vložíme do rúry a pečieme 20-25 minút.

nasekane huby

Polovicu húb nasekaáme nadrobno a presunieme do misky po mrkve. Druhú polovicu húb nakrájame na tenké plátky a odložíme nabok.

burgre v panvici

Do misky s nasekanými šampiňónmi vložíme mleté mäso, worchestrovu omáčku, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame a rukami vytvoríme placky do žemle. Na oleji opekáme minimálne 5 minút z každej strany, kým sa placky úplne neprepečú.

vesnak s cibulou

Keď sú placky upečené, odložíme ich nabok. Do panvice po mäse nasypeme nadrobno nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Opečieme 3 minúty, kým cibuľa nezmäkne. Pridáme na plátky nakrájané huby a varíme ďalšie 4 minúty.

huby s jogurtom

Huby posypeme múkou, premiešame a zalejeme vodou. Miešame dokým omáčka nezhustne. Vypneme plyn, pridáme grécky jogurt a nadrobno nasekanú polovicu petržlenovej vňate. Premiešame. 

Žemle opečieme v rúre.

hovadzi burger

Na spodnú časť žemle uložíme mäso, pokryjeme hubovou omáčkou a zakryjeme vrchnou časťou žemle. Podávame s mrkvovými hranolkami. Posypeme zvyšnou nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Hovädzí “Stroganoff” burger s pečenými mrkvovými hranolkami s medom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 654 kcal / 92 kcal, Tuky: 34 g / 4,8 g, Sacharidy: 48 g / 6,8 g, Bielkoviny: 42 g / 5,9 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Grécky jogurt, Hladká múka, Hovädzie mäso mleté, Kaiserka, Med, Mrkva, Olivový olej, Šampiňóny, Worchestrova omáčka, Žltá cibuľa, Petržlenová vňať, Soľ, Čierne korenie

6.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *