Hovädzie kebaby na libanonský spôsob

s uhorkovo-paradajkovým šalátom a paprikovým jogurtom

Áno, Nie je to veľmi fotogenické jedlo (alebo my budeme musieť vymeniť fotografa), ale to všetko, čo nám vie ponúknuť zmes mäsa, cibule, rasce, škorice, kajenskeho korenia a čerstvej petržlenovej vňate sa oplatí vyskúšať. My si k tomu pripravíme aj domácu omáčku a šalát z marinovanou cibuľkou.   #hviezdoukuchyne

Hovadzi kebab

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2092 kJ / 500 kcal
565 kJ / 135 kcal

Tuky

37 g

10 g

nasýtené mastné kyseliny

14 g

3,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

10 g

2,7 g

Sacharidy

11 g

3,0 g

Cukry

7 g

1,9 g

Vláknina

3 g

0,8 g

Bielkoviny

32 g

8,6 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie
Uhorka (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

1

Červená cibuľa (ks)

0,5

Hovädzie mäso mleté* (g)

300

Grécky jogurt* (g)

100

Paradajka (ks)

2

Olivový olej (ml)

20

Tmavé balsamico (ml)

10

Kajenské korenie 
Škorica
Rasca
Paprika sladká mletá
Petržlenová vňať
Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

marinovana cibula

Namčíme drevené špajle do taniera s vodou a odložíme nabok. Do misky, v ktorej budeme pripravovať šalát pretlačíme cesnak, balsamico a soľ. Polovicu cibule nakrájame na polmesičiky a pridáme do misky. Premiešame a necháme marinovať.

maso pred miesanim

V druhej miske spolu zmiešame mleté mäso, druhú polovicu cibule, ktorú nakrájame nadrobno, soľ, rascu, škoricu, kajenske korenie, čierne korenie a polovicu nadrobno nasekanej petržlenovej vňate. Druhá polica ide do misky z prvého kroku.

kebaby na spajlach

Obsah misky s mäsom dôkladne premiešame a začneme vytvárať oválne kebaby, ktoré ponapichujeme na špajle podľa obrázka. Mäso silno prilepíme na špajle, aby sa nám nešmýkali pri otáčaní špajlí v panvici. Povrch mäsa potrieme tretinou oleja.

paradajky a uhorka

Opekáme v panvici na oleji po 2-3 minúty z každej strany

Paradajku a papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme do misky s marinujúcou sa cibuľou. Nalejeme tretinu oleja, soľ, čierne korenie a premiešame.

paprikovy jogurt

Na dresing budeme potrebovať jogurt, papriku a soľ. Všetko spolu zmiešame v jednej malej miske a je hotovo.

Hovädzie kebaby na libanonský spôsob s uhorkovo-paradajkovým šalátom a paprikovým jogurtom

Špajle rozdelíme  na teniere, pridáme šalát s marinovanou cibuľkou a namáčame v paprikovo-jogurtovom dresingu. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Hovädzie kebaby na libanonský spôsob s uhorkovo-paradajkovým šalátom a paprikovým jogurtom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 500 kcal / 135 kcal, Tuky: 37 g / 10,0 g, Sacharidy: 11 g / 3,0 g, Bielkoviny: 32 g / 8,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená cibuľa, Cesnak, Grécky jogurt, Hovädzie mäso mleté, Olivový olej, Paradajka, Tmavé balsamico, Uhorka, Kajenské korenie, Škorica, Rasca, Paprika sladká mletá, Soľ, Čierne korenie

6.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *