...

Stačí uvariť

Hovädzie s hráškom

a sušenými paradajkami na batatovom pyré

Receptov na hovädzinu nikdy nie je dosť, a tak sme ju tentokrát skombinovali so sušenými paradajkami, hráškom a batatmi, a to všetko sa zmestilo pod 500 kalórií na porciu. Príprava trvá o čosi dlhšie (60 minút) ako väčšina našich receptov (do 30 minút), ale niekedy sa oplatí počkať. Za čakanie sú zodpovedné bataty, a tak ak nemáte alebo nechcete mať toľko času, jedoduchá zámena za inú prílohu všetko vyrieši.  #hviezdoukuchyne

Hovadzie s hraskom

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1853 kJ / 443 kcal
463 kJ / 111 kcal

Tuky

19 g

4,8 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

1,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,3 g

Sacharidy

27 g

6,8 g

Cukry

6 g

1,5 g

Vláknina

3 g

0,8 g

Bielkoviny

38 g

9,5 g

Čas

60 minút

Suroviny na 2 porcie
Sušené paradajky (g)

50

Hovädzie mäso* (g)

300

Bataty (g)

200

Cesnak (strúčik)

2

Olivový olej (ml)

20

Žltá cibuľa (ks)

1

Dijónska horčica (g)

20

Hrášok mrazený* (g)

100

Nové korenie (g)

5

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

suroviny na pripravu

Zapneme rúru na 220 stupňov. Na plech rozprestrieme papier na pečenie, zemiak umyjeme, (môžeme ale nemusíme) rozpoliť a presunieme ho na plech. Pečenie potrvá 45-60 minút, alebo dokým nie je zemiak mäkký. To môžeme kontrolovať vidličkou.

hovadzie na cibuli

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, cibuľu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Na panvici rozpálime olej, na ňom opečieme do zlata cibuľu, a potom pridáme hovädzie mäso. Opekáme na stredne veľkom plameni. Premiešame.

susene paradajky s cesnakom

Kým sa mäso varí, pripravíme si ďalšie suroviny. Pretlačíme cesnak, paradajky nakrájame na menšie kúsky. Keď na mäse nevidíme ani kúsok červenej farby, môžeme ísť na ďalší krok.

hrasok hovadzie a paradajky v panvici

Do panvice pridáme pretlačený cesnak, nakrájané sušené paradajky, hrášok a nové korenie. Premiešame a varíme ešte 5 minút pod pokrievkou. Pridáme horčicu, opäť dôkladne premiešame a varíme posledných 5 minút.

bataty

Ak sa nám zdajú zemiaky už upečené, vyberieme ich z rúry a veľmi jednoducho s vidličkou odstránime šupku. Zemiaky presunieme do misky, kde ich roztlačíme, až kým nám nevznikne pyré.

hovadzie s hraskom

Ku pyré pridáme soľ a čierne korenie a môžeme podávať. Na spodok taniera uložíme pyré a prikryjeme mäsovou zmesou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Hovädzie s hráškom a sušenými paradajkami na batatovom pyré

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 443 kcal/ 111 kcal, Tuky: 19 g / 4,8 g, Sacharidy: 27 g/ 6,8 g, Bielkoviny: 38 g/ 9,5 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bataty, Cesnak, Dijónska horčica, Hovädzie mäso, Hrášok mrazený, Olivový olej, Sušené paradajky, Žltá cibuľa, Nové korenie, Soľ, Čierne korenie

5.59

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Nie je na sklade

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.