Hovädzie špajle na kórejský spôsob

s pikantným uhorkovo-mrkvovým šalátom

Hovädzí steak trošku ináč. Mäso nízkej roštenky budeme marinovať v zmesi nadrobno nasekanej jarnej cibuľky, cesnaku, zázvoru, ryžového octu, sójovej omáčky, medu, rybej omáčky, sezamového oleja a granulovaného cesnaku. Špajle prepečieme a podávame s uhorkovo-mrkvovým šalátom.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2004 kJ /
479 kcal
426 kJ /
102 kcal

Tuky

26 g

5,5 g

nasýtené mastné kyseliny

8 g

1,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

6 g

1,3 g

Sacharidy

28 g

6,0 g

Cukry

19 g

4,0 g

Vláknina

4 g

0,9 g

Bielkoviny

37 g

g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Červená paprika (ks)

1

Cesnak (strúčik)

1

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Med (g)

15

Mrkva (ks)

1

Nízka roštenka (Striploin steak)* (g)

300

Rybia omáčka (ml)

10

Ryžový ocot (ml)

50

Sezam (g)

5

Sezamový olej (ml)

15

Sójová omáčka (ml)

20

Uhorka (ks)

1

Zázvor (g)

40

Chilli

Granulovaný cesnak

Kajenské korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

marinada a cibulka

Polovicu jarnej cibuľky nakrájame nadrobno a presunieme do hlbokého taniera. Druhú polku nakrájame na krúžka a presunieme do stredne veľkej misky.

maso sa marinuje

Do misky s nadrobno nakrájanou cibuľkou postupne pridávame prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor, takmer celý ocot, polovicu sójovej omáčky, polovicu medu, rybiu omáčku, malé množstvo sezamového oleja a granulovaný cesnak. Premiešame. 

koreniny na salat

Umyté mäso nakrájame na kocky a obalíme marinádou z predšlého kroku.

Do misky s nakrájanou cibuľkou postupne dávame sójovu omáčku, ocot, polovicu sezamového oleja, ryžový ocot, med, sezamové semienka, chilli a kajenské korenie. Premiešame.

salat

Do misky s dresingom pridávame na polmesiačiky nakrájanú uhorku, nastrúhanú mrkvu a na kocky nakrájanú papriku zbavenú semienok. Premiešame.

maso na spajlach

Mäso ponapichujeme na špajle a opekáme na sezamovom oleji 10 minút. Priebežne ich otáčame. Zvyšok marinády presunieme do hrnca, privedieme k varu a miešame asi 3 minúty, dokým omáčka nezhustne. 

hovadzie spajle

Šalát rozdelíme do tanierov a doplníme hovädzími špajlami. Polejeme omáčkou z predošlého kroku. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Hovädzie špajle na kórejský spôsob s pikantným uhorkovo-mrkvovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 479 kcal / 102 kcal, Tuky: 26 g / 5,5 g, Sacharidy: 28 g / 6,0 g, Bielkoviny: 37 g / 7,9 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená paprika, Cesnak, Jarná cibuľka, Med, Mrkva, Nízka roštenka (Striploin steak), Rybia omáčka, Ryžový ocot, Sezam, Sezamový olej, Sójová omáčka, Uhorka, Zázvor, Chilli, Granulovaný cesnak, Kajenské korenie

8.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *