Indické paradajkové kari

s mladým špenátom, vajíckami a naanom

Opäť raz sa vyberieme na východ zemegule. Ale len na chíľku, pretože príprava samotného receptu nám nezoberie ani 20 minút. Vajíčka ponoríme do zmesi špenátu, paradajkového pretlaku a kombinácie šiestich korenín. Podávame s doma pripraveným naanom. Nezabudnime ochutnať pred dovarením, či je cibuľa už mäkká.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2226 kJ /
532 kcal
556 kJ /
133 kcal

Tuky

18 g

4,5 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

1,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,3 g

Sacharidy

74 g

18,5 g

Cukry

36 g

9,0 g

Vláknina

2 g

0,5 g

Bielkoviny

21 g

5,3 g

Čas

20 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

1

Grécky jogurt* (g)

70

Olivový olej (ml)

10

Polohrubá múka (g)

70

Pretlak paradajkový* (g)

350

Špenát baby (g)

50

Trstinový cukor (g)

5

Vajíčko* (ks)

4

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Granulovaný cesnak

Koriander

Kypriaci prášok

Mleté klinčeky

Muškátový orech

Rasca

Škorica

Sušený petržlen

Soľ

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

naan

V miske zmiešame múku, jogurt, kypriaci prášok, soľ a polovicu granulovaného cesnaku. Vytvoríme cesto, rozdelíme na dve guľky a rozvaľkáme. Ak sa cesto lepí na podložku, posypeme múkou. Opečieme na suchej panvici. Posypeme petržlenom z každej strany.

omacka so spenatom

Na olivovom oleji opečieme 3 minúty nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Následne pridáme pretlak, 100 ml vody (2 porcie),  cukor a mix korenín – granulovaný cesnak, klinčeky, muškátový orech, rascu, soľ a škoricu. Varíme 8 minút. Môžeme doriediť vodou.

vajicka sa varia

Pred koncom varenia pridáme do panvice špenát a nasekaný koriander. Varíme ešte 3 minúty.

V hrnci dáme zovrieť vodu. Následne do nej opatrne vložíme vajíčka a varíme 10 minút. Nakoniec ich schladíme v studenej vode, zbavíme škrupinky a rozpolíme.

Indické paradajkové kari s mladým špenátom

Kari rozdelíme do misiek, doplníme vajíčkami a naanom rozrezaným na menšie kúsky. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Indické paradajkové kari s mladým špenátom, vajíckami a naanom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 532 kcal / 133 kcal, Tuky: 18 g / 4,5 g, Sacharidy: 74 g  / 18,5 g, Bielkoviny: 21 g / 5,3 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Grécky jogurt, Olivový olej, Polohrubá múka, Pretlak paradajkový, Špenát baby, Trstinový cukor, Vajíčko, Žltá cibuľa, Granulovaný cesnak, Koriander, Kypriaci prášok, Mleté klinčeky, Muškátový orech, Rasca, Škorica, Sušený petržlen, Soľ

5.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *